COOLPIX

Nu är jag inne på min fjärde dag av att vara sjuk. Halsont, feber, ömhet, snorighet och trötthet är några av mina symptomer. Jag börja bli rätt less. Jag trotsade dock min kropp igår och gick till frisören som jag sedan länge hade planerat in. Både för att det verkligen var behövligt, men framförallt för att det är så svårt att hitta en bra frisör och det är inte vad jag vill börja leta efter när jag kommer upp till Stockholm. Men det va dö jobbigt att sitta där i stolen och hosta och snora. När jag kom hem tre timmar senare deckade jag i sängen. Nu har vi två dagar kvar tills vi flyttar och att vara sjuk är inte direkt en höjdare när allt skall packas och städas. Vi åkte till Hornbach för att köpa flyttlådor och när man ändå är där ute så kan min elektronik tokiga kar inte låta bli en sväng på Media Markt. Det resulterade i att jag köpte en ny, lite händigare kamera för de tillfällen då en systemkamera är lite mer otymplig. Ännu en gång deckade jag i sängen när jag kom hem.. men jag har ändå varit duktig nog att packa lite i köket. Hoppas på en mycket bättre dag i morgon så att lägenheten gnistrar på måndag när vi åker upp.

Nedan har jag testat min nya Nikon COOLPIX S3000, trotts motivet så tycker jag nog att kameran blir helt godkänd! Det är ju inte direkt smickrande att vara sjuk.. 

Tillbaka till livet

Idag mår jag helt galet dåligt.. näsan rinner, febern stiger och halsen känns som ett rivgärn.

Block 44 - Tillbaka till livet

Band of horses

23 augusti 2010, på jobbet spelas en grym låt och jag blir kär. 24 augusti 2010, i kväll spelas denna låt live på Malmöfestivalen. Jag står tillsammans med Lisa på ett fullsatt Stor torget och njuter utav musiken. Jag är dock alldeles för kort och ser knappt de två storbilds apparaterna, men musiken räckte för att göra min kväll.

Min favoritlåt. No One's Gonna Love You

Malmöfestivalen

Nu har Malmöfestivalen dragit igång och in ramlar en massa fulla människor från byarna runtomkring. Centralstationen är numera ett läger för fulla, trötta, slitna människor som antingen behöver ett skydd över huvudet eller väntar på att första morgontåget skall gå. Det finns förmodligen några också som fick till det igår och kommer ut från en lägenhets port med ett nöjt knullruffs och dålig andedräkt. Aaa vad är inte svensk tradition blandat med sommar, jo en riktigt jävla fylla!

Själv jobbade jag igår och tro mig jag slet häcken av mig. Full rulle var det och alla skulle växla. Det var tre timmar av kaos. But we made it!!

Efter stängning tänkte jag njuta av ett glas vin eller varför inte en drink på en av stadens lokala uteställen tillsammans med Lisa. Men shi fick vi för det var fullt över allt. Vi åkte i stället hem till Lisa och Anders lägenhet och tog oss ett gals rött, samt prata massa skit. Samtidigt i en annan del av Malmö satt våra nördar till pojkvännen och kollade på the extended version av sagan om ringen filmerna. Tre i natt kom Pontus hem.

Nu ska jag försöka dra med honom upp och åka ner på stan för att smaka av festivalen läckerheter.

880307-100820

När vi förlorar någon vi alla måste sörja
Ett nytt liv utan dig vi alla måste börja

Ett liv där du inte längre finns
Men dig med kärlek vi alltid minns

Ditt minne lever vidare med oss varje dag
I våra egna liv vi nu får ta tag

För att sörja kommer vi alla få göra igen
Tills den dag vi ses igen

Vett fri dag

Idag har varit en sådan dag då jag bara har legat på sofflocket.. (nästan) Jag cyklade faktiskt bort till Hanna & Patrik med en låda vin som blev över sedan helgen. Hem hade jag med mig en slagborr, en bok och ett växande begär av en kebbabpizza. Det var tur att jag kom hem och upptäckte att fiskpinnarna som vi skulle äta i kväll nästan var slut och ingen mjölk hade vi att göra spenatstuvningen på häller. Tro mig det var bra mycket lättare att övertala Pontus att åka på Amanos och köpa pizza än att få honom till att åka tillbaka till ICA. Jag beställde en Kebbabpizza special - den kommer sitta fin fint i magen och förmodligen bilda en mindre smickrande badring runt midjan, men med tanke att regnet fortsätter att ösa ner så att Malmö ganska snart ligger under vattnet och inte över så lär det ju förmodligen behövas.

I . L O V E . M A L M Ö

Nedräkning

Ikväll var sista kvällen med tjejerna.. T R Å K I G T !  Vi var på T.G.I Fridays eftersom dem har bäst blandning av god mat och drinkar. Nu är jag sjukt trött eftersom jag har varit uppe sedan fem i morse. Men jag ska gå och lägga mig nu. Jag ville bara lägga upp kvällens bilder.

Please make it last

Jag lyckades! Jag fick med Pontus på en promenad. Helt otroligt! Det var skönt att gå i solen och småprata och titta på alla konstiga tomter. Folk vet varken ut eller in vad dom håller på med tror jag. På vägen så såg vi en pågående fotbollsmatch så vi stannade en stund, och nej det var inte MFF som spelade, även om gubbarna gjorde ett gått försök. Av döma på rörlighet så skulle vi gissa att åldern låg runt 45+. Jag hoppas verkligen detta är en rutin som vi kan hålla.. Men med tanke på Markus abstinens så är väl Pontus bunden till datorn minst 6 dagar i veckan..

5,23 km är inte illa pinkat för två soffpotatisar som oss!

Remember us

Gårkvällen var grymt trevlig, med både nya och välbekanta ansikten. Det känns dock lite vemodigt att det var sista gången vi alla samlades i våran lägenhet.. Men tiden rusar iväg och man måste ju hinna med den. Idag var det visning, så vi var uppe i ottan och städade. Vi han precis att bli klara tills mäklaren kom. Då åkte vi på Ceder och käkade frulle.. grymt gott som vanligt. Nu har jag ont i magen och skall nog bara ligga framför teven och slipa på mina Mario kunskaper! 

Who needs a Versace bag

Ikväll ska vi ha flyttfest här hemma eftersom vi flyttar om två veckor. Helt sjukt att det bara är två veckor kvar! Men i alla fall så var planen att vi skulle ha befunnit oss ute på Ribban och spelat kubb och andra sommar spel. Men regnet faller som ledsna droppar från himlen och vi får hålla till hemma hos oss i stället. Lite dålig timing eftersom vi har visning i morgon.. men men, va gör man inte för en fest?!

När vi var på Systembolaget så hittade jag en underbar liten väska och eftersom jag är ordblind så läser jag Versace på väskan och blir överlycklig. Jag har ett leede på läpparna ända tills jag fotar och ser att det står vernissage... Hur kan man va så blind? Jaja, Pontus fick också ett lyckorus på ICA efter att ha köpt super mario, nu är han fast framför teven. Hoppas jag kan dra med honom till restaurangen sen för att äta bara.

Favoriter

Fototävling


Jag är med i fototävlingen som Josephine har på sin blogg tillsammans med johanpixels.se. Jag har valt en enligt mig underbar bild på väldens sötaste lilla flicka. Bilden är tagen hemma på min mamma och pappas bakgård och speglar för mig sommar i Hälsingland. Klockan är sent men solen lyser fortfarande, Tea skall plocka blommor till sin moster Mina (Min mamma Marina)

Just make the best of it

Snart ska jag cykla iväg till Centralen för att hämta min kläder, för idag ska jag vara på ett annat kontor. Ibland är det jätte roligt att vara någon annan stans bara för att man träffar andra och det blir en annan kund krets. Kan vara ganska skönt ibland att inte bara växla danska kronor.. Men i vilket fall som helst så är inte idag en son dag då jag vill sitta på ett annat kontor. Idag vill jag bara vara med alla min jobbarkompisar. Men det är bara en dag. Sen är jag ledig i tre dagar och efter de är jag tillbaka på Centralen igen.

Dagens låt

Black Eyed Peas - Meet me halfway

Sverige vs. Skottland

Ja det slutade 3-0 till Sverige, så klart.. eller?! Jag hade väldigt svårt att följa med i matchen då tröjorna var bytta. Hur kan Skottland ha gula tröjor? Jag trodde man måste ha samma färg som landets flagga. Visst hade Sverige vita dräkter VM 94 men vit är ju ingen färg, inte på samma sätt i alla fall. Gult är väldigt långsökt för blå-vita skottar. Till och med heja klackarna bar fel färger eftersom Sveriges klack hade gula tröjor och Skottarna blå. Total förvirring i min hjärna. Men i vilket fall som helst, trotts förvirring så var det en underhållande match. Jag fick se lagom mycket av min andra "man" (Olof Mellberg), vilken dröm prins :)

Thank you for the music

Har precis kollat klart på Mamma Mia filmen. Förutom att det är en underbar historia och väldigt sorglig så är den också väldigt väldigt underhållande. Senkläderna i slutcenerna är att dö för.. vilken tid!

Falling rain

Drip drop drip drop låter det ute då regnet faller ner. Själv ligger jag ny duschad i sängen och myser inom lägenhetens fyra värmande väggar. Jag har precis avslutat ett oväntat samtal från pappa. Jag älskar att prat med min pappi-lappi. Idag är jag ledig och skall inte ta på mig något större ansvar än mig själv. Jag var ute och gick tidigare idag (sprang sista biten) och det var riktigt skönt att få frisk luft i lungorna efter gårdagens sängliggande. Det blev samma runda idag, 2,6 km? tror jag att det var. Helt lagom med andra ord. Ikväll är vi hembjudna till Hanna och Patrik för att se fotbolls matchen, ska jag vara ärlig så vet jag inte vilka som spelar. Tror det var Sverige i alla fall :) Nu skall jag nog torka håret, krypa upp i soffan med en filt och sätta i en film att slö titta på. H A V E . A . N I C E . D A Y !

Love it!

Jag bara måste ha Kenzas ny klackar för Wildflower!!

Bild: kenzas.se

Dagens låt

Kato feat. Jon - Turn the lights off

I believed in my child

Idag är jag hemma med feber och ont i halsen. Jag ligger i soffan och tycker synd om mig själv och slötittar på teven. Oprahs gäst idag är en kvinna som heter Kimberly och var född till man. Hennes livshistoria inspirerar och motiverar en till att vara allt man någonsin kan vara. Vilken vacker människa både som man och kvinna. Jag skulle gärna se dokumentären Prodigal son (Förlorade sonen). Jag har försökt hitta en streamad version på google men inte lyckats. Någon med förslag?

Lady in red is dancing with me

Tänk att hösten närmar sig med stormsteg. Det är verkligen sensommar här i Malmö, vissa dagar vräker regnet ner och andra (som idag) skiner solen. Det är den värsta tiden för att klä sig tycker jag, för man väljer alltid fel..

I höst är det i alla fall rött som gäller. Känns ganska naturligt då allt färgas till gul-orange-rött. Regnet kommer förmodligen som vanligt att ösa ner så jag har letat fram två favoriter som jag kommer att införskaffa tills höstens mörker verkligen kommer. Jag är inte den modiga typen som vågar bära massa färg, rött är ju verkligen en tung färg att bära. Men jag tänkte våga mig på ett par röda Hunter stövlar och matcha det med en svart regnjacka från Ellos.se. Vad tycks?!

Ny funkis

Efter två år (tror jag) men min "nya" mac så har jag hittat två nya funktioner.. Dels att man kan ta fyra bilder i en följd med Photo Booth samt att man kan göra video klipp med samma program. Helt sjukt roligt!

I wanna be a billionaire so fricking bad

Idag skall jag tillbaka till gruvan och jobba med de andra dvärgarna.. Har haft sovmorgon idag, men inte kunde jag sova för de.. och så kommer jag hem sent ikväll och kommer vara as trött så klart. Aldrig är det perfekt. Men innan jag går till jobbet ska jag in på Åhléns och köpa en kalender. Min är snart slut (har en vecka kvar).. jobbigt när man vill skriva ner schemat för hela september också. Har tvekat att köpa en för jag vet inte vilken stl jag vill ha. Men idag slår jag till, nu måste jag ha en.

Malmö bjuder på regnigt väder idag med mörka moln, så jag följer trenden och bär svart..

Trött på danska kronor

Detta skulle absolut kunna kvala in som en av de tråkigaste, jobbigste och värsta helgerna. Jag har jobbat förmiddag (6.45-16.00) både lördag och söndag. Igår somnade jag vid halv nio och var fortfarande trött när jag vaknade. Även om detta förmodligen beror på de långa dagarna så kan det också vara så att mitt förminskade socker intag har något med saken att göra. Hoppas att byxorna snart sitter lite lösare i midjan igen.

Något som jag har hunnit med att göra idag är en ny blogg-design till Victoria. Jag tror att både hon och jag är väldigt nöjda :)

Nu ska jag gå och lägga mig snart.. för gissa vad?! Jag ska jobba i morgon.

Dagens låt

tAKiDA - What if

www.dale.no

Jag älskar norsktröjor, dem är så fina och mysiga. Jag ha hittat min favorit på dale.no

2,6 km

Det är så att jag inte trivs med mig själv efter en viktuppgång på 10kg (kan vara mer, men jag har slutat väga mig). I kväll efter maten mådde jag illa och kände att jag ville få upp allt igen. Då jag en gång i tiden faktiskt spydde upp all mat för att gå ner i vikt blir jag alltid orolig när jag känner så, för det är så lätt att falla tillbaka. Jag ska säga att detta var under en kort period i mitt liv och jag fick enormt stöd hemifrån vilket gjorde allt mycket lättare att sluta. Men tillbaka till ämnet. Jag mådde illa och är inte nöjd med min kropp.. Jag bestämde mig för att sticka ut och springa. Vilket jag också gjorde, nu efteråt känns det väldigt mycket bättre och det är så skönt att hitta andra sätt att få bort illamåendet på i stället för att spy. Det skadar inte bara kroppen utan också tänderna, vilket jag bryr mig väldigt mycket om. Nu skall detta bli min nya vana, det är en kort sträcka men den räcker för mig. Jag skall också hålla mig till en strikt diet.. vi får väl se hur det går. Jag hoppas kunna tappa 5 av min kilon på två månader i alla fall. Önska mig lycka till! :)

Girls night

Igår kväll var jag tillsammans med Salima hemma hos Lina på tjej kväll. Hon bjöd på goda enchiladas till middag och en ännu godare efterrättspaj. Vi pratade och hade mysigt, jag tog med mig plattången och palttade Linas hår. Den skillnaden var makalös, helt galet vad håret spelar roll. Det är synd att jag inte hade med kameran och tog lite bilder, men den är så jobbig att släpa. Efteråt kollade vi på Brokeback mountain, tjejerna hade inte sett den och jag tycker att det är en jätte fin film så det var ett givet val från min sida. Efteråt var tjejerna glad också att vi hade sett den :)

Igår på stan köpte jag ett par nya jeans från Gian, lite tighta men jätte sköna.

Ledighet

Igår va jag ledig och hade en grymt bra morgon för jag sov till klockan tio och de är verkligen inte varje dag. Jag kände mig så utvilad och det gör jag fortfarande. Jag spenderade min ledighet på stan, med några "måsten" köp. Men jag hade på tok för mycket kläder på mig och var sjöblöt redan när jag kom ner. Jag fick svalka mig med två glassar när jag kom hem och sedan hoppa in i duschen.

Jag älskar att gå i slappa kläder när jag är ledig. Men ett par shorts och ett linne hade räckt i värmen igår.

3 augusti 2010

Tiden går allt för fort och sommaren är nästan slut. Skolorna börjar och om bara en månad börjar högskolorna också. Flytten närmar sig för oss och osäkerheten på allt som ska hända gör sig allt mer påmind. Men jag fick ett glädjande besked idag som gjorde mig något lugnare.

Polisen ringde till Pontus också. Tydligen så har killen som bor under oss försvunnit och hans mamma började bli orolig. Så Pontus fick agera dörrvakt. Roligt att dom ringer honom av alla i huset? Vaktmästaren kanske vore ett alternativ.. vad vet jag?!

För övrigt har jag inget att blogga om förutom att vi har hittat en lägenhet i Rosersberg som vi gärna skulle flytta in i. Men dem som säljer den gick inte med på en visning i morgon och sen åker farmor och farfar till Grekland så då finns det ingen som kan kolla på den åt oss. Känns SÅ DÄR kul..

Slapp kväll

Efter dopet åkte vi hem till farmor och farfar och satte oss på balkonen, vilket är ett av det mest avslappnande platserna på jorden. Mamma, pappa och Anton stannade också kvar en stund och satt och pratade. Efter att dom hade åkt så grillade vi och självklart blev det grymt gott! Det är skönt att få bli bortskämd ibland. Pontus började frysa på småtimmarna och farmor va snabb på att springa efter en tröja. När hon kommer tillbaka håller hon upp en kofta som hon menar borde vara stor nog åt Pontus. Men resultatet ser du nedan på bilden :)

Mitt gudbarn Sophie

I går morse åkte vi tidigt ut till Sturup för att ta flyget till Stockholm och nu mer än 24 timmar senare är vi tillbaka i Malmö igen. Mer än 24 timmar utan internet, det är ett under att vi har överlevt.

Dopet var enormt fint, enkelt och traditionellt. Samtidigt som Sophie döptes så var det ett till dop på en liten pojke. Väldigt trevligt att slå ihop de båda ceremonierna eftersom vi inte var så många. Jag hade stora problem att tända ljuset åt Sophie för jag nådde inte upp, men efter någon minut så lyste det. Sophie tyckte inte häller att det var så jätte roligt att bli döpt, vattnet var ingen höjdare och det var en pina att sitta still medan prästen pratade. Men vi klarade oss igenom det hela och jag avslutade med att svära inför prästen.. minus poäng till mig. Efter dopet träffades vi hemma hos Alexandra och Alex och det bjöds på god grillbuffé. Super mysigt och jätte trevligt!

RSS 2.0