Fläskfilé med klyftpotatis

Förra veckan gjorde jag och Pontus fläskfilé med klyftpotatis och det blev jätte gått! Så jag tänkte dela mig mig av receptet.

Marinad
4 msk chilisås
2 msk  olivolja
2 msk  fransk senap
2 msk  kallt kaffe
1 krm  socker

Skär köttet i så stora bitar som du vill ha och lägg i marinad på morgonen. Låt det ligga i kylen under dagen.Tvätta och skär potatisen i klyftor. Lägg dem sedan på en oljad plåt med salt och peppar på. Baka potatisen i 225°C i ca: 20 min. Gör samtidigt såsen till.

Sås
2-3 dl matlagningsyoghurt
1/2  buljongtärning
3 droppar viltfond
1 klyfta  vitlök
salt och peppar

Klart! Servera med den salladen du själv gillar.

På väg till jobbet igen


Det var en riktigt solig dag i Stockholm igår och självklart stod jag och njöt av värmen.

Ljusdal och tillbaka

Det var ju inte många dagar man var hemma eftersom jag jobbar denna helg. Det blev hela en dag! Jag kände mig ganska sliten och trött på lördagsmorgonen då jag skulle upp till tåget. Jag hade ju räknat med att det skulle bli förseningar också denna gång så jag tog ett tidigare. Men jag hade tur och vi gled in i Sthlm precis i tid. Denna gång var det lite fina och nyare tåg vilket jag uppskattade. Det var en dubbeldeckare med stora, breda säten. Jag hade det lyxigt ända till Uppsala då en jätte kvinna satte sig bredvid mig och började bre ut sig åt alla håll. Själv blev man inklämd i ett hörn och var glad att kunna andas :) Jag hade ju Nödutgången precis bredvid mig.

Begravning 28 jan 2011

Det var en lång resa hem till Ljusdal. Vi var både försenade p.g.a signalfel men också för att en älg bestämde sig för att stå på spåret utanför Bollnäs. Jag kände mig ganska förtvivlad där jag satt i mörkret och önskade att Pontus hade varit med mig. Men efter en och en halv timme så rullade vi igen och jag kom tillslut fram till Ljusdals station. Där stod Frida och Tea och väntade på mig. Jag fick en välbehövlig genomgång av håret och även om ny färg. Väldigt nöjd blev jag. Tean sov över hos oss och det blev en riktigt mysig morgon dagen därpå.

Dagen efter var en tung dag. Det var begravning i Ljusdals kyrka. Det var riktigt mycket folk där och stämningen låg. Allt började med Tina Turners -  Simply the best, tät följt av predikan från prästen och mer sång från oss. Jag tycker verkligen inte om att gå på begravningar och känner mig väldigt felplacerad.

På kvällen blev jag bjuden på en underbar middag hos Anna och Niklas. Tesan, Elin J och hennes pojkvän var där också. Det är så roligt att träffas och jag önskar att jag kom hem oftare!

It takes two baby

Å vilken skön och ledig lördag det har varit. Jag började med att ta en riktig sovmorgon till nio, det är så skönt att vakna pigg. Lyckan blev gjord då Pontus och farfar åkte och hämtade bilden, äntligen kan man känna att man lever igen. Det är så hemskt att vara utan bil, man blir så fast. Så nu på eftermiddagen har vi varit och slängt skräp, flängt runt på olika affärer och handlat mat. Nu står Pontus i köket och det blir stekt fläskifilé med klyftpotatis, jag funderar på att hitta på någon sås också.

När vi var på InfraCity så parkerade en lika dan bil som varan bredvid oss (våran är RMT). Sen när vi åkte på Plantagen så kunde inte vi låta bli att parkera bredvid en till lika dan bil, fast denna var bål som ni ser. Pappa tyckte så klart att detta var jätte roligt. 

21 JAN 2011

Äntligen FREDAG!

Veckan har varit lika lång som seg. Jag är helt slut, så här brukar jag inte känna dagen innan ledighet. Kanske är det flytten som påverkar mig eller så är det jobbet som är mer krävande. Men jag tror nog det förstnämnda. Igår efter jobbet så träffade jag min älskade Mia en sväng. Vi gick och spontanshoppade lite. Det kändes ganska så skönt att bara umgås, det är ju inte så ofta som vi gör de nu. Man hinner ju knappt ha ett privatliv när man jobbar. Det blev en tröja till mig från Gina och massa trosor från Lindex.. jag är supernöjd och hade självklart den nya tröja idag. Jag hade även premiär för Conversen, hatar att det är för kallt på vintern. Men jag har bestämt att jag ska köpa ett par i skin/läder eller vad de nu är i. Det kändes i alla fall som vår idag då jag skuttade omkring i skorna. Men min dag började dock inte så bra. Jag hade öppningspass vilket innebär att jag ska va på jobbet halv sju. Jag hoppade på tåget i god tid och satte mig som vanligt och lyssnade på musik. Men vi han bara en station sedan stod vi stilla i Upplands Väsby. Vii hade fått elfel och vi fick inte veta när vi skulle börja röra oss igen. Minutrarna gick och tillslut kom ett extra tåg. Då alla var ombord och dörrarna stängdes så slocknade det tåget också. Det var vagnfel. Jag hade redan börjat inse att jag inte skulle hinna till jobbet och fick ordna så att butiken kunde öppnas på annat sätt. Men fan va surt det var. Jag kom fram 70min senare än vad jag skulle ha varit där och 50min försent till jobbet. Jag kan ju inte direkt påstå att jag har ett kärleksfullt band till SL..

Nu hoppas jag att ComHem-killarna kommer snart och fixar uttaget i väggen så att jag kan åka och handla mat med farfar. Sen ska jag och Pontus hänga med Lisa och Niklas. Vi trivs så himla bra i Rosers!

En väldigt lång dag

Idag har det varit en helt galen lång dag och det värsta är att den inte är slut än.. Började kvart över nio i morse och tiden bara sniglar sig fram. Jag hade tänkt att jag efter jobbet skulle gå en sväng på stan och kanske hitta något roligt nytt att ha på sig. Men jag har nog ändrat mig, jag ska i stället beställa i från Asos. Jag hittade ju massa snygga toppar förra veckan som jag la upp, så det blir väl någon av dem.


Pontus stannade hemma idag p.g.a sjukdom och det finns inget jag hädre vill än att ligga och kramas med honom hela dagen. I helgen är jag ledig så då blir det kramkalas, det ska bli jätte mysigt. Ikväll ska vi gå och slänga massa skräp, alla kartonger som bara ligger hemma och tar upp en massa platts. Så ska väl jag slänga in en till tvätt med handdukar och lakan så att det slipper ligga på golvet och skräpa. Nu vill jag bara få ordning i lägenheten så att jag kan ta en massa bilder och visa er. Men det blir nog inte försen i mitten av feberuari, soffan kommer nämligen då.

Nu ska jag fortsätta räkna minuterna tills jag slutar.. Är på 112.

 

Heminredning

Detta är vad vi har köpt till vårat nya hem. Allt är inte på sin plats än, därför vill jag inte knäppa en massa bilder och lägga upp, men det kommer det också (jag lovar). Men här är några av alla saker som vi nu har. Allt köpte vi på IKEA i lördags förutom soffan som är beställd från Mio och som kommer i februari..





Mer inspiration

Jag älskar nätshopping, man kan få så himla mycket inspiration. Det är också roligt att sitta på en sådan arbetsplats där flera tusen går förbi varje dag, för då vi har lite att göra så kan jag ibland bara sitta och studera människor som går förbi och just kolla in vad de har på sig. Det är ju väldigt bekvämt att ha en jobbuniform som vi har, men det är ganska tråkigt också då det aldrig känns som om man vill lägga det där lilla extra eftersom man i alla fall bara går till och från jobbet med de. I vilket fall som så är kläder roligt! Idag har jag varit inne på ginatricot.com och plockat ut mina favoriter inför våren.. Jag måste snart yrka på en löneförhöjning om jag ska kunna inhandla allt jag blir inspirerad av. :)

Den stora tuffa frågan

I fredags åkte vi på ICA-Maxi för att handla mat och verkligen fulla upp kylskåpet. Dessvärre så har vi ett väldigt mycket större kylskåp nu så våran storhandling blev bara ett patetiskt försök. Men den stora frågan i mataffären kom då vi stod framför en uppsjö av maskindiskmedel. Vad köper man?! Tillslut kom vi fram till att YES har ju ett väldigt bra vanligt diskmedel så vi chansade på samma. Jag antar att det igentligen inte spelar någon större roll, men det blir alltid en tankeställare när något inte går på rutin. Disken har ju blivit ren så jag antar att vi nu har skapat oss en rutin för detta också. Hur skönt är det inte för övrigt med diskmaskin. Det känns som värsta lyxen att kunna gå och lägga sig i sängen medans disken blir ren..


(Ni  får ursäkta stavningen, det inte finns stavningskontroll på den här datorn)

Prio ett

I en flytt så finns det otroligt mycket att tänka på. Allt skall packas upp och allt skall hitta sin plats. Men alla prioriterar nog ganska olika, störst skillnad är det nog mellan killar och tjejer. I helgen så var Pontus prio ett, internett, datorn, tven. Sen var han nöjd.. Medans mitt prio ett är garderoben. Att få hänga in alla kläderna. Redan i fredags så var de det absolut första jag gjorde. Plockade upp alla galgarna och sedan njöt av att hänga kläderna snyggt och prydligt. Nu tar jag mig en tur då och då in i garderoben och njuter av att ha alla mina kläder samlade på ett och samma ställe igen. LYCKA!

Flytten

Ja, då är vi inflyttade i nya lägenheten. I alla fall så gått som. Det finns massa kvar att göra, men det är också massor som redan är fixat. Vi har tillexempel ätit våran första middag här idag. Bara att kunna laga mat på riktigt känns som en lyx. Nu ligger vi framför varsin dator i sovrummet och är som vanligt väldigt sociala med varandra. Pontus sa precis, det är kul att vi har så stort, men ändå vill vara i samma rum. Jag antar att det är en vane sak. Igår kväll så kändes allt ganska klart då vi var klara med sovrum och halva köket. Vi behöver ju inte större/ är inte vana vi det. Men vi trivs väldigt bara här och vi kommer inte att flytta på oss i första taget.

Fredagen började ganska så skönt, vi städade ut lägenheten inne i stan, Pontus hämtade en hyrbil och sedan åkte vi hem till farmor och farfar för att äta frukost. Klockan ett träffade vi mäklaren och fick nycklarna till lägenheten. Pontus hade ju inte sett den än (precis som med förra) så han var så klart jätte nyfiken.. Vi spenderade lite tid med att gå runt och kolla städningen och känna och klämma på allt nytt. Sedan åkte vi till förrådet på Shurgard och hämtade lite sängkläder som skulle tvättas. Helt plötsligt så kommer sex glada Rosersbergare in med en flaska champagne, här skall det firas sa de och korkade upp.  Det var så synd att  mamma och pappa inte var här då, men de kom senare med sängar, matbord och kläder. Det blev en ganska så snabb inflytt av allt för att sedan åka och njuta av farmors goda mat.

Följande dag tog vi med mamma, pappa och släpvagnen till Shurgard. Pack experten Zetterquist såg till så att vi bara behövde åka två vändor. Så himla skönt. Pontus mamma och hennes man kom också och hjälpte till. Fort gick det och sedan  bar det iväg till IKEA. Hur skönt är det inte att bara gå och peka så hamnar det i korgen? LOVELY! Ganska många tusenlappar senare samt efter ett besök på "laggen" (den lokala pizzerian) så var vi klara och monteringen kunde börja. Vi skålade än en gång i champagne och vi gick inte och la oss försen händerna var röda och svullna.

Dagens låt

HATAR mensvärken!

Jaha! Ja då var den tillbaka igen då, den jävla mensvärken, jag hatar detta! Jag har tagit två TREO men det hjälper inte, det gör lika jävla ont i alla fall. Varför varför varför skall det behöva göra så fruktansvärt ont? Vad är det för fel på mig? Jag vill bara lägga mig ner och dö, aldrig mera vakna bara smärtan försvinner.. Tipsen man får från google.se är ju verkligen värdelösa, jag mår bara illa av tanken på värme, att äta och att träna vore otänkbart i denna smärta, det är ju tillräckligt jobbit att sitta upp. Jag bara väntar på spyan och blodtrycksfallet.. Ni hör ju, det är OTROLIGT synd om mig idag! Jag hoppas att du känner sympati för denna gnällspik/pms-monster.. :) Räknar timmarna tills älsklingen slutar jobba och kommer hem för att trösta mig.

Always and forever


Idag har jag och min darling varit tillsammans i fyra år. Tiden går alldeles för fort fram och jag börjar känna mig gammal. Men på fyra år har vi hunnit med mycket. Börja med att bo tillsammans på Gärdåsen, flytta till Malmö, köpa första lägenheten, semestra i Grekland och Gambia, flytta till Stockholm, bo på 19kvm i ett halvår och nu köpa en ny lägenhet (radhus). Förutom att vi har gjort en massa så har vi ju också lärt varandra en massa.. Jag älskar mitt liv med Pontus. This is forever.

Inspiration

Jag har egentid i lägenheten mendans Pontus är i Uppsala hos Markus så jag sitter på asos.com och drömmer mig bort till varmare tider. Det finns jätte mycket fina vårkläder, men det här är mina favoriter..

Jag är blind!

Ja det är sant! Jag kommer från och med idag att vara en glasögonorm. MEN jag har väldigt tur för att jag kommer inte alltid att behöva använda dem. Jag ser bara dåligt på långt håll och det är ju inte alltid som man måste vara så klarsynt då. Sen har jag också något som kallas för brytningsfel, men jag är ju inte så insatt i detta än så jag vet inte riktigt vad det innebär. Men jag kommer mestadels att använda mina brillor då jag kör bil, se på tv eller då jag börjar bli trött i ögongen. Så det är ju inte så farligt. Jag är ju inte helt blind :)

Nu återstår ju bara att välja ut det rätta paret.. Vilket nummer tycker du?!

Härliga vinterland

Jag älskar att få komma hem till Ljusdal och njuta av naturen och luften. Pontus och jag bestämde oss för att åka till kyrkogården i Färila och sätta ljus på mina älskade släktingars gravar. På två av gravarna hade ingen hunnit vara när vi kom dit så vi fick skotta fram dem. Sjukt kalt åt händerna. Men det kändes bar att det var ljus tända och att de såg omhändertagna ut. Jag tycker att det ser så hemskt ut när gravarna är alldeles igen snöade och mörka. Vädret var ju annars helt underbart också. Ljust, klart och friskt, det var inte för kallt häller. Helt perfekt!

RSS 2.0