1020,5 SEK = 700 DKK

Vanligtvis så jobbar jag ganska mycket. Men nu var det länge sedan. Jag har varit ledig i tre helger och det har varit otroligt skönt. Men idag så skulle jag jobba igen. Jag svirade i mig mina gul/svarta kläder tillsammans med mitt bästa leende och hjälpte dagens köpsugna kunder. De flesta skulle till Danmark och redan efter första timmen så visste jag att 500 danska kronor kostade 729 kr. Min mantra replik för dagen var

–      Lägger du till 20,50kr så blir det 700 danska jämt..

Jag ska tillbaka i morgon, ännu tidigare än idag. Jag ska öppna redan klockan 7. Det som är mest förundrande är att vi faktiskt har kunder som står och väntar redan innan vi öppnat på söndagsmorgonen. Om jag fick välja så skulle jag sova =)

Men det är roligt att jobba också. Jag tycker väldigt mycket om mina kollegor och jag saknar mina gul/svarta kläder när jag inte jobbar. Jag kunde dock önska mig lite trevligare kunder i julklapp.


Fotouppgift

Tills idag hade vi en fotouppgift som gick ut på att vi skulle fotografera en plats med en macro, micro, vacker, ful, konstnärlig och dokumentär bild.. mitt resultat blev

macro

micro

vacker

ful

konstnärlig

dokumentär

Idolerna i Malmö

Kvällens magiska timmar utspelar sig i Malmö arena. 12000 tonårstjejer kunde inte vara lyckligare just nu. Men som i alla spel finns där alltid förlorare. I kväll var det Mariett, med två underbara framträdanden kan hon lämna idol med huvudet högt. Jag vet att hon har lyst upp många svenskar hem under fredagsfinalerna, jag hoppas att hon kommer fortsätta sprida glädje i våra hem även i framtiden.
Mig gjorde idolerna varm när dom uppträdde i tv4as studio mitt på gågatan i Malmö. Jag var ute och handlade och hörde några välbekanta röster i från utställda högtalare. Tyvärr missade jag Calle men fick njuta av Mariett, Tove
och Erik.

Jag vet, en dålig bild.. men det var svårt för en amatörfotograf när ljuset kom i vägen :) Det är Mariett som sjunger i alla fall

Konversation om homosexualitet

Jag la precis på luren med mamma. Vi pratade snabbt igenom helgen. Vi kom in på Idol..
mamma: Vilken är din favorit då?
jag: Kalle
mamma: jaha.. Kalle..?! min är Mariette, synd bara att hon ä lesbisk
jag: vadå synd?
mamma: Ja men du vet, hon är ju så snygg..
Min mamma är absolut inte emot homosexualitet, men hon tycker synd om människor som är homosexuella. Jag kan klart se generations klyftan mellan oss, även om det bara är 26år. Jag reflekterar inte över personers läggning och ser det inte som om dom går miste om något i livet. I dag kan man som homosexuell gifta sig och skaffa barn, vilket är de två "stora" upplevelserna och grund pelare i livet enligt gammal sed. I dag är det ju inte riktigt så vi tänker, men det är ju förunderligt att se de gamla värderingarna leva vidare. Min mamma är inte emot homosexualitet, men hon tycker det är synd att dom "missar" så mycket.

New Moon

I går var det premiär för Twilit sagans andra film New Moon. Jag, Lisa och Elin hade köpt biljetterna för flera veckor sedan och min längtan har varit lång.
Efter att ha varit ledig hela veckan så var det ganska jobbigt att gå upp på fredags morgonen när klockan ringde. Vi hade en intressant foto föreläsning och sedan peer review på notis 3. Efter det hade jag en intervju med en Arkitekt på White här i Malmö. Ganska tråkig person som uttryckte sitt ointresse genom att gäspa och himla med ögonen medan jag ställde min frågor. Jag kan ju säga som så att jag var ganska lättad när det hela var över. Det kändes som de längsta 20 min i hela mitt liv.
I vilket fall som helst så mötte jag upp Lisa och Elin efteråt och tog en snabb middag på Mc Donalds, innan New Moon skulle börja. Vid bordet bredvid oss satt ett gäng tjejer i ca 16 års åldern och bakom dom så satt tre killar i samma ålder. Ena killen, en tuff invandrare med mjukis byxor och röd träningströja, flirtade med tjejerna som inte uppskattade uppmärksamheten och gick. Killen fick sin stolthet sårad och tog en mugg och kastade efter dom. Tråkigt nog var den full med cola och en barnfamilj fick sin barnvagn nerstänkt.
Bion var full med tånårstjejer som hade fjärilar i magen, vi drog ju upp medelåldern en aning kan man lugnt säga.
Filmen börjar med att Bella är på en öppen äng full med blommor, plötsligt träder Edward fram bakom ett par träd och hela biosalongen fylls med ett skärt, öronbedövande skrik från alla tjejer. När man sen får se Jacob för första gången, som har tränat en del sen sista filmen, så skriker dom än en gång och jag börjar undra om mina örgon kommer klara att stanna... Detta fortsätter under hela filmen och vi kan inte annat än att skratta. Det var verkligen en flashback sedan högstadiet. Det va väldigt roligt!
Filem slutade som jag trodde, utan svar från Bella
Kvällen fortsate hemma hos oss, glögg och pepparkakor + frågeleken "Hur fan visste du de?"
En helt perfekt fredags kväll, tack mina vänner.

Dekoration för väggarna

Jag har fått ögonen på två tavlor som jag bara måste ha, det finns inget att diskutera

Vaccinerad

Idag var jag grymt duktig, jag hoppade upp 6.30.. eller ja hoppa och hoppa kanske inte är rätt ord. Jag drog mig själv upp ur sängen 6.30. Jag tog en varm dusch och vaknade till liv. Jag gick upp tidigt för att jag ville hinna äta en ordentlig frukost. Smootie och äggröra som jag hittat recept till i en kokbok. Äggröran var inte så god, jag höll mig till smootisen i stället. Problemet av klädval kom så klart precis innan jag skulle gå ner till bussen också. Hur kan det vara så svårt att välja kläder? Jag slängde på mig något i sista stud bara för att jag inte kan gå naken. Jag hann precis med bussen.
På föreläsningen pratade Andreas om yttrandefrihets lagen som Sverige är först i världen med att upprätta. Han gick igenom vad den innebär och hur man får tag i information. Dagens uppgift var sedan att ta fram fakta och skriva en notis på 500 tecken tills i morgon klockan 15.00.
I våran grupp gick vi till stadsbyggnadskontoret och hittade något snaskigt och olovligt byggande. Det visade sig att en annan gruppen hade tagit samma händelse, men vem bryr sig.
Så till sist har jag varit och vaccinerat mig inför resan till Gambia. Jag fick två sprutor, en i vardera arm. Det gjorde inte så ont med det sved på kontot. :)

Fridays

min lediga lördag. jag försökte sova länge, men det gick inte. jag låg och drog mig under täcket en lång stund i stället. pallrade mig in i duschen och ner på stan. jag bestämde mig för att köpa klockan från TRIWA som jag spanat på hela sommaren. det regnade ute, jag blev sjukt glad när bussen kom. av alla dagar att välja så tyckte skånetrafiken att lördagar var bästa dagen för en enkät undersökning. jag fyllde i enkäten, men den hade sett helt annorlunda ut om det hade varit en måndags morgon och jag skulle till skolan eller jobb. mitt görsta mål var facktory för klockans skull. en mysig butik som jag aldrig har lagt märke till. jag strosade runt på stan en sväng, men jag gillar inte folksamlingar. jag bestämde mig snabbt för att åka hem. jag hade glömt mobiltelefonen och kände mig ganska ensam dess utom. jag drog iväg med pontan till mobilia i stället. ett litet köpcentrum som marknadsför sig till landsbygden. mobilia ska vara svampen i svampkorgen eller bullens mitt, ja det bästa i malmö. kanske inte riktigt håller med på den punkten, men det är lättast att dra med karln dit. jag va ute efter ett par skor och jeans till honom, som han själv skulle betala. det va just de som hela poängen var med att han följde med. vi ska dessutom ut på kvällen med några vänner. i somras öppnades den amerikanska matkedjan T.G.I Fridays på lilla torg i malmö. Maten är helt ok, men det är drinkarna som jag går dit för.

tack för den helsköna kvällen!

Inredning i hemmet

jag ÄLSKAR inredning. vi har ca ett år kvar i malmö och jag vill inte köpa något nytt nu för att sedan måsta släpa upp det 60 mil. men drömma och planera gör man ju ändå.
här är några av mina favoriter.
golvlampa från Bolagret
ljuslykta från samma ställe
samma ställe här, duschdraperi från Bolagret
så snygg, Bolagret
snygga lampor från Granit
snygg och praktisk, från IKEA
matta från ILVA
snygg rullgardin från IKEA
älskar pinnstolar, IKEA
det va kvällens älsklingar

Blogg

Jaha.. nu har jag en blogg också. Något att fylla ut min internett aktivitet med. För det är ju inte tillräckligt med facebook, gmail, hotmail, myspace, twitter och s.o.v.

Ja nu är jag här.

 

 

RSS 2.0