Dagens låt

Helgen i Ljusdal

Nu sitter jag "hemma" i Stockholm igen, men helgen har jag spenderat "hemma" i Ljusdal.. Vi kom hem sent på fredags kvällen eftersom tåget till Uppsala var försenat. Väl hemma väntade mamma och pappa tillsammans med grannarna och en gigantisk smörgåstårta. Efter en mysig kväll, så slocknade vi ganska så snabbt. Men vaknade alldeles förtidigt på lördagsmorgonen och dagen blev oändligt lång vilket jag inte har något emot. Jag var ute med Anna och fikade på förmiddagen, sen tog vi en shopping runda vilket resulterade i ett och annat fynd. Sen träffade vi vår lilla bebis hos Pontus farmor, men vi är tyvärr inte lika omtyckta längre :) Lite mys fick vi tvinga honom till men sen tvättade han sig som besatt. Jag kommer aldrig att förstå mig på katter. Efter det åkte jag med mamma på fotboll. Det var Ljusdals damlag som spelade om serieseger. De van med 9-0. Helt galet duktiga tjejer. Men det var kallt och mina fötter frös bra mycket i mina Converse, så jag längtade hem till badet.

På kvällen var det fest men jag var nykter som nästan alltid. Det började med men att jag skulle skjutsa mamma och pappa, när jag kom hem så trodde jag att jag skulle hinna tappa upp ett bad och krypa ner. Jag var helt naken då det knackar på dörren och min morbror och kusin kommer in, samtidigt ringer det på telefonen och jag ska skjutsa Micke och Lotta. När jag kom hem var klockan 20.00 och Pontus ville åka senast 21.00. Jag han i alla fall ner i badet innan Robban kommer och Pontus ropar, -Nu har du bara 45min på dig att göra dig klar. Det var bara att kliva upp och börja föna håret. När jag precis är klar och ska åka iväg med Pontus och Robban så ringer Lotta och meddelar att dem är redo att åka hem. Jag fick släppa av killarna vid Swedbank och åka och hämta Micke och Lotta, men innan vi åkte så var jag in till Kämpe där det var lagfest efter dagens seger. Jag grattade tjejerna och erbjöd mig att skjutsa dem också. Kvällen slutade klockan två efter ett antal vändor genom Ljusdal. Pontus var så full att han ramlade ur sängen, ramlade inne på toan och deckade med kläderna på.. Kort sammanfattat en rolig och lyckad utekväll i Ljusdal.

Söndagen blev som väntat ganska så slapp, med vi var ut i svampskogen tillsammans med mamma och plockade en och annan svamp. Jag var sjukt rädd för att det skulle dyka upp en björn, så jag pratade konstant med hög röst och sjöng en och annan sång. Allt jag kunde komma på för att slippa se ett brynt nylle med gapande käft. Men det gick bra och vi klarade oss med skinnet i behåll. På vägen hem berättade mamma att man nyligen har sett björn i området som har varit farligt nära människor. Tur att jag inte visste de innan för då hade jag aldrig lämnat bilen. Men nu är svamparna plockade och de kommer att smaka grymt gått till älg eller renkött i vinter.

What you see is what you get

Detta kan man verkligen säga om vårt för tillfälligt så kallade hem. När Tea var här förra veckan så var hennes reaktion ganska så skeptisk.

- Mhä, vart kan man gå mer då?

Jag började skratta, stackarn tyckte att vi hade det litet. Men jag kan säga en sak, det finns sängplats för tre, det finns (nu) tv och bredband, en stor balkong och det bästa av allt.. Det är mitt i stan! I helgen som var så var även min lillebror här och även om det blev trångt så gick det hur bra som helst.

Detta är taget samma dag som vi flyttade in.. nu sover vi på soffan i stället (den går att fälla ut till en dubbelsäng) Sängen är så mjuk så att vi sjunker ihop i mitten, väldigt obekvämt. Sängen fäller man upp och drar ett skynke över. Väldigt spartanskt med helt perfekt för oss just nu! Tack mamma och pappa för att vi har möjligheten att bo här. Puss

Äntligen uppkopplad!

Äntligen har vi internet. Det känns helt sjukt och lite surrealistiskt att sitta här med min dator igen. Jag har ju hela tre veckor att blogga upp för. TRE veckor utan internet. Vad gjorde man innan internet fanns? Allt är ju så mycket mer komplicerat. Allt från att leta upp den snabbaste vägen på eniro till att prata med vänner på facebook. Nä en värld utan datorer är för mig helt orealistiskt.

Kortfattat vad som har hänt dessa tre veckor är: Vi båda har börjat på nya jobb. Jag trivs super bra med allt från arbetsbeskrivning till kollegor. Det är skönt att ta mer ansvar och att känna sig delaktig i företagets framgångar på ett nytt sätt. Tidigare har jag bara upplevt kundmötena medan jag nu kan se längre in i organisationen. Pontus trivs också han bra i Stockholm. Vi har inte hunnit med att göra så mycket, förutom att försöka ställa in sig i den nya staden och känna sig hemma stad. Jag har träffat Mia (äntligen) och det var blandade känslor. Dels kändes det som om det var år och dagar sedan samtidigt som det kändes som igår. Ibland kan man bara inte beskriva en känsla.

Vi har också haft Tea här en dag förra veckan. Eftersom Pontus jobbade så blev det mest hon och jag som hängde. Vi gick till gammal stan och kollade på slottet. Sen gick vi förbi Kungsträdgården och vidare upp via Sergelstorg till Tegnerlunden där Pontus jobbar. Han bjöd på pizza-lunch och Tea var överlycklig, men väldigt trött efter den långa promenaden. Då gick vi förbi Åhléns och köpte filmer och gick hem och myste i soffan/ sängen.. Världens bästa dag men världens bästa Tea.

Lördag

Jag vill bara testa att mobilblogga från Antons iphone. Jag har ju inte kunnat uppdatera på grymt länge men snart är man back in bussnis. Anton är ju som ni förstår här med oss på 19 kvm. Super Mario spelas för fullt och jag ligger i sängen och är hänförd utav denna apparat. Jag börjar även få ont i händerna. Pontus och anton skall snart ner på stan för att shoppa men själv vet jag inte vad jag ska göra. Kanske bara ligga kvar här och ta över tv spels kontrollen.

SNART

På måndag så kommer hjälp med internet, men fram till dess är jag ganska strandsatt

Should I stay or should I go?

Nu står vi för första gången på en hel vecka inför ett vägskäl. Jag tycker att hela sommaren har snurrat kring beslut och ovisshet. Men nu har det varit lugnt tills idag. Dels kan vi inte bestämma oss för om vi skall flytta in till stan i kväll eller i morgon. Ja jag vet att det är ett i-lands problem, men detta är viktiga saker för mig. Det andra beslutet gäller våran lgh i Malmö. Det har komit in ett bud som är långt under det vi vill ha för den. Ska man ta det?! Blir det bättre tider eller är de det här de bästa vi kan få? Ett litet beslut och ett stort. En helt vanlig onsdag.

Annars är jag ledig idag och har som vanligt befunnit mig i städar tagen, farmor och farfar kommer hem i morgon och då vill man ju att det skall vara städat, speciellt eftersom dem är så snälla och låter oss bo här..

Jag har ävrn fått lite kvalitets tid med lillebror eftersom han hade en kortdag i skolan. Det är skönt att ha familjen nära.

Massa pussar och kramar till min Malmö-famlj, nu saknar jag ju er!

Stockholm

Nu går vi snart in i våran andra vecka som 08or, and I kind of like it..

Vi började med att göra entre klockan tolv på natten i Rosersberg. Här möttes vi av lillebror Anton och kusinbarn Mathilda. Vi satt uppe ett tag men både jag och Pontus kännde att sängen väntade. Dagen efter var vi båda lediga och bestämde oss för att göra Rosers. Vi tog lilla gul på en raggar runda och slutade vid slottet. Efter en skön promenad hälsade vi på fåren och åkte sedan hem.

Nu har vå båda börjat jobba och rutinerna börjar rulla på. En halvtimme på tåget varje morgon är inte så farligt men tids pesimist som jag är så åker jag såklart alltid för tidigt. Jobbet är som vanligt förutom att jag är alldeles förvirrad och saknar mina Malmö tjejer. Pontus har det också bra, till skilnad från mig så har han bytt ut sina gammla gubbar till kollegor till tjejer. Snacka om uppgradering :)

I helgen så var vi i Uppsala på fest hos Markus och Anna, Ida och Anders var också med.. Jag hoppar över allt i mitten och sumerar det med en stor vaxfläck på bil rutan. Gissa vems huvud det var?!

Nu ligger vi här i sängen på våra nyinköpta lyx kuddar (500:- repektive 1000:-)

God natt!
RSS 2.0