Danmark

Idag har Malmö bjudit på molnigt väder så vi passade på att åka till Köpenhamn. Även där hände molnen tungt över våra huvuden, men vi slapp regnet. Vi gick lite på ströget och käkade lite lunch.. vi avslutade på Tivoli, med goda spanskör (typ voffelstänger med mjukglass och choklad), öl och spelautomater. Nu är vi trötta och sluta och ska bara slappa framför tven.

Dåliga bilder men jag orkade inte släpa systemkameran, så telefonen fick duga..

Äggad

Nu jävlar är jag rosenrasande!!

Vi var påväg hem från Möllan och var lagom pigga, då kommer ett ägg farandes och stänker ner mina vita Converse. Lilla jävla ungjävel! Jag polisanmälde självklart händelsen och det står nu som ofredande.. frågan är bara vad jag skall göra med skorna? Går det att lämna in skor på kemtvätt?

Soldyrkare

Idag flydde vi Malmö för en dag i Falsterbo/Skanör och havet. En helt underbar dag med mycket sol och avkoppling. Bilderna talar för sig själva. Nu har vi precis avnjutit en sjukt god middag hemma, Grekisk-sallad, vitlöksås och kyckling. Senare ikväll skall vi gå ner på Möllan för en kall öl. Trevlig kväll mina vänner!

98 mil

Dagens resa igenom Sverige har inte bara varit lång utan väldigt väldigt het! I lilla gul finns ingen AC och solen har legat på rutan hela vägen. Jag drömde mig bort till en strand.. Men nu är vi framme och ska snart gå och lägga oss. 11 timmars körning tar på kroppen. I morgon hoppas jag på finväder för då skall vi ta en tur ut till Falsterbo och havet.

Det började i de norrländska skogarna..
Första glass i Nyköping och sedan MAX i Värnamo..
Linköping

Dagens låt

Bubblan

Idag tog jag och Pontus en sväng om med den gamla damen. Hon brummar fin fint men kopplingen är två meter lång enligt Pontus. En mysig raggar runda drog vi i alla fall igenom Ljusdal.

Tjejfest hos Anna

En super trevlig midsommarkväll hemma hos Anna. Kubb, rosé, Red Gold, ostar, druvor och bra musik. Tack mina vänner!

Foto: Carina Lund

Dagens låt

Midsommar i Oppli

Vilken skön midsommarafton vi fick igår. Sol, klar himmel och nästan inget regn.

Vi började firandet vid ett tiden i Perssons stuga (Oppli) med sill lunch och gräddtårta. Nubben var också framme och mamma är som vanligt duktig på att fylla Pontus glas. Jag var nykter och körde, vilket jag nu i efterhand är ganska så glad över. På hemvägen var vi tre bilar som körde i karavan, alla med enbart ungdomar i. Killarna hängde i fönstrena på grusvägen, men när jag ser i bakspegeln att ena killen sätter sig på taket på bilen längre bort.. då stannar jag. Då fick jag ta fram den vuxna sidan och säga STOP (någon stans måste man ju dra gränsen).

Här hemma skulle det firas midsommar och Anton och Niklas hade satt upp partytältet. Det var en lugn början på kvällen då även jag tänkte tanken att lite alkohol skulle inte sitta fel, men jag är glad att jag skippade det. Någon timme in på kvällen så började det trilla in MASSA människor. Då gick jag in och tog det lugnt.. jag agerade även dörrvakt till alla som skulle låna toan. Men när folk klampade in mes skitiga skor och vinglande ben då kände jag att nu får det räcka, nu är ni tillräckligt fulla för att kissa i skogen.

När jag några timmar senare gick ut igen för att kolla läget, ser jag Niklas dinglandes i ramen på tältet och Frida och Jon som har kommit hem. Frida hade kommit hem till ett hus fullt med ungdomar, spya på toaletterna och kladdigt bord och golv. Då körde de ut alla och låste huset, jag låste även vårt hus. Folk började så smått droppa av och vid tre tiden så tror jag att alla hade dragit hem.

Jag lämnade kameran hemma under fylleslaget, men jag lägger upp några mysiga bilder från lunchen i Oppli.

Självklart måste killarna (Anton, Niklas, Pontus och Jon) ut och fiska, utan flytvästar till Lottas förtret. Vi alla stod spänt och titta på, men dem drog i alla fall upp fem abborrar.

Fiskelyckan

Igår följde jag med Pontus och Robban på en fiskerunda. Man kanske inte kan tro det men en del av mig älskar att fiska. Jag har dock aldrig fått någon fisk som går att äta och de flesta har jag kastat tillbaka men hela grejen är rolig. Jag tänjer mig gränser för vad jag kallar äckligt och sväljer mig rädsla. Igår krokade jag på masken själv samt tog tag i fisken som jag fick och tog ut kroken ur munnen på den (snart är man ett proffs).

Dagen innan hade Robban fått två fina öringar som han rökte igår och gissa om det var gott. De skulle man ha haft på midsommar bordet ikväll.

Ännu en till min samling

Världens bästa lillebror beställde denna till sin storasyster i födelsedagspresent. Helt underbar :) Tack Anton!

Minigolf och glass

Igår åkte jag tillsammans med Pontus och Robban och hämtade Tea från dagis, sen åkte vi och spelade minigolf. Himlen hade spruckit upp och solen lyste, Tea fick hela TVÅ glassar av Pontus och lyckan var total (såklart).

Dagens låt

K'naan - Wavin' flag

The Ring

Jag har länge spanat på Kenzas snygga ringar som hon ständigt visar upp i bloggen. Nu har jag slagit till och beställt en. Den är så klart grymt snygg och jag kommer definitivt att beställa flera. Du hittar dessa HÄR

Shopping i Glada-Huddik

Idag hade jag hoppats på solsken så att jag kunde ligga ute och sola. Men vädergudarna ville något annat så jag, Anna, Tilda och hennes dotter åkte till Hudiksvall med spenderar byxorna på. När jag kom hem fanns detta i mina kassar.
Höga klackar från Wildflower by Kenza, halva priser 350kr.
Linne från KappAhl, 199kr.
Två linnen från Gina, 99kr/st.

Sommar, sol och sköna dagar

De senaste dagarna i Ljusdal har varit ganska så hektiska.. Jag har hunnit med att skriva ett tal till pappa, agit emot vänner och familj som kommer långväga, firat pappa till långt in på natten samt att busa med Tea.

I torsdagskväll då jag skulle sova låg jag vaken länge och funderade på vad jag skulle säga till pappa på festen. Till slut hade jag så mycket i huvudet att jag var tvungen att låna Pontus dator för att skriva ner allt.. Det blev till slut ett riktigt bra tal.

Pappa, redan 50år.. fan va tiden går.

Då en 26årig far som försökte va en redig kar. Med fru, barn och hus blev du en riktig Svensson mus. Då då då kom också Urban tillsammans med systern Elisabeth till i sagornas värld och blev snart en levande karaktär. Cykla och spela hockey i ett är något som pappa gjorde enkelt som en plätt. Han är också formel 1 förare och fotbollsproffs, men det visste ni alla förståss.


Idag är pappa en händig man som bygger här och där, men han hittar aldrig riktigt rätt atmosfär. För när jobben börjar sina så börjar även lågan förtvina. Då hittar han gärna ett nytt projekt och börjar från start, visst är livet underbart? Mamma så snällt följer med och står och ler. Vad skall annars en kvinna göra man vill ju inte förstöra. På Forex nådde du din topp och blev en riktig Stockholms stropp, nya bilar, lägenheter och stuga.. när ska allt detta få duga? Men livet är inte slut än och tack o lov för de, för i denna unga gamla gubbe finns det mycket kvar att ge. Nu höjer vi glasen och utbringar en skål för alla dessa 50år.


Festen var en succé och alla hade jätte trevligt. Jag och Pontus gick och la oss vid tre tiden men mamma och pappa fortsatte festa tills fem på morgonen.


Dagen efter var vi alla ganska så trötta dragna och lealösa. Soffläge var självklart och tiden gick.. precis som alla gäster från festen. Det var väldigt trevligt med alla Rosersbergare, Fälabor och Ljusdalingar.



Igår kväll kom vår älskade Tea på besök och genast blev det liv i stugan. Vi lekte, plockade blommor och busade. Det finns ingenting som är bättre än att få gosa med Tean.

 

 

 

18 juni i Ljusdal

Äntligen hemma! Vi kom igår på eftermiddagen och först skulle vi lämna av Fanny (Pontus syster) hos farmor. Då fick vi också tillfälle att träffa våran bebis! Vi har väldens goaste katt. Hos mamma och pappa så bjöds det på smörgåstårta vilket aldrig är fel. Sen tog jag en tur till Anna och hälsa på..

Idag fixas det inför festen i morgon och jag och Pontus njuter mest av att vara hemma. :)


Men innan vi åkte från Stockholm så gick vi in på Derbyshoppen och köpte den här tröjan. Nej vi ska inte ha barn, men Pontus var rädd att den skulle ta slut innan vi fick. Helst skulle han ha köpt en veckas uppsättning så att detta var den enda tröjan ungen skulle ha.. men jag påminde honom om Batman.

Dagens låt

Colbie Caillat - Bubbly

Vägen hem

Jag hatar att vi bor i Malmö, speciellt de gånger vi ska åka hem.. det är så grymt långt bort från våran civilisation (det är som att bo på Mars).

I sju timmar satt vi inträngde i lilla gul och vantrivdes. Vi har ingen radio, inget trådlöst internet och det är bara motorväg hela vägen så man får aldrig se något.

Som vanligt var det pontus som körde hela vägen och jag satt bredvid och försökte hitta på något. Det gick inte så bra. Lyckan går inte att beskriva då vi körde in på Kalmgatan och var framme. ÄNTLIGEN!!

Så himla tråkigt att bara åka och åka!

Gossip

På kvällen av min födelsedag så drog vi ihop ett gång och gick och käkade middag på Gossip eller Gossips.. jag kommer inte riktigt ihåg vad det heter.. Stort rosa G nära lilla torg. Anyway så var det jätte trevligt, trotts att jag och P (förmodligen alla andra också) var så jäkla trötta.

Men i det stora hela så var det hen helt lyckad födelsedag! Tack alla min fina vänner!!!!


13 juni och min födelsedag

Klockan 6.30 vaknade jag, då hade jag kanske sovit i ca 3 timmar. Klockan 7.00 hade vi tvätt tid eftersom vi skulle åka hem till Stockholm och Ljusdal dagen efter och vi fick inte tag i någon annan tvätt tid.. typiskt. I nästa lgh ska det finns disk och tvätt maskin! I vilket fall som helst så var jag helt slut och fortfarande lite full. Jag gick och la mig i soffan. Klockan 8.00 gick jag upp och började tvätta. Fy fan va skit jag mådde! Jag slängd i mig Resorb :)

Men så efter några timmar och några vändor tvätt så piggnade jag till och då vaknade Pontus också. Han sprang ut i bilen och kom ganska så snabbt upp igen med nybakat bröd, tårta och presenter (det var ju ändå min födelsedag) Efter en god frulle som gav massa energi så åkte vi på Mobilia för att uträtta lite ärenden. När vi kom hem så deckade vi i soffan i någon timme innan det var dags att göra sig i ordning inför kvällen.

12 juni 2010

I lördags så hade Hanna och Patrik inflyttningsfest. Självklart var jag och Pontus där (tillsammans med massa andra). Jag gick loss på en Red Gold blandad med Sprite vilket jag absolut kan rekommendera. Nackdelen var att det smakade som sockerdricka och det slutade med att jag blev ganska så prutt-full.

Det blev även skön sång efter klockan 00.00 eftersom det då var min födelsedag. Herregud, det var nog tur att Pontan och jag gick hem när vi gjorde de. Jag var så grymt bakis efteråt..

Kameran var med hela kvällen och vi tog många bilder men bara några blogg vänliga...

Världens vackraste värdinna, Hannapanna..
Det var fotboll på tv, England vs. USA

Skål

Efter Sex and the city filmen och middagen på Vespa så gick jag, Chantal och Lina vidare till Lilla torg och drack lite Sangria. Självklart hade Chantal med sig kameran..


Det var grymt trevligt och mycket folk och studenter ute. Vi satt och pratade och diskuterade om allt mellan himmel och jord, kanske mest om skillnader mellan Sverige och Mexico. Tyvärr hade vi två skorstenar som bolmade på bredvid oss och detta påverkade så klart mig.. Men ibland måste man bara bita ihop. Även om vi satt utomhus så är röken väldigt stark i alla fall.

Marinad

Köttet som vi grillade i tisdags blev en succé. Pontus stod för marinaden och han blandade allt vi hade i kylen, vilket vi kan rekommendera. Men för att vara mer specifik så kommer en bild + lista på vad som fanns i våran kyl..


Bbq sauce - Hot and spicy
Heinz - Hot chili sauce
Sweet baby ray´s
Kalv fond
Blomster honung

En eftermiddag med världens bästa Sabine

Prisa skatteåterbäringen! Jag bokade så klart in en tid hos Sabine på Larson & Lange. Utväxten på håret började bli ALLT annat än diskret så ett besök var oundvikligt, vilket jag inte har något emot eftersom det bästa som finns är att gå till frisören. Trotts min vaga beskrivning av hur jag ville att håret skulle se ut så lyckades Sabine träffa mitt i prick. Nu är jag super snygg.. love it!

Ikväll blir det hemma gjord pizza och mys i soffan med tre filmer och chips. Jag älskar fredagar, speciellt de som startar semestern!

Sex and the city 2

De flesta skulle babbla på om alla snygga kläder, väskor och skor i filmen.. men inte jag. Anledningen är att jag faktiskt inte kan. Dels för att jag beundrade alla möbler mer men också för att jag inte fattar kläderna. Jag antar att jag inte är någon fashionista, eller ja rättare sagt: Jag vet att jag inte är någon..

Men filmen var grym, jag bryr mig inte om all kritik den har fått, jag fick en riktig girl-power känsla precis som förra filmen gav. Jag hoppas absolut på en tredje film.

Empire State of Mind - Jay-z feat. Alicia Keys

The little black

Den 19 juni så fyller pappa 50år och det skall självklart firas. Mitt problem har varit att jag inte vetat vad jag ska ha på mig. Men så fann jag den, den lilla svart, på asos.se. Men jag visste inte om den skulle passa. Jag fick den i tisdags och en sten föll från bröstet då den satt som en smek, hur glad är jag inte nu..? Jo, så här :D

Regnet fortsätter att ösa ner

Idag hade vi hoppats på sol eftersom det är Chantals sista dag här i Malmö. Men regnet fortsatte att ösa ner. Vi tog en lång sovmorgon till klockan 12.00 sen tog vi bilen och åkte en sväng längst kusten. Bland annat åkte vi förbi Smygehuk vilket är något av en turistattraktion eftersom det är Sveriges sydligaste spets. Men jag hade hoppats att vi hade kunnat ta tramp båtarna i kanalen som går runt Malmö, men icke.. är det inte Pontus så är det vädret som stoppar mig. Nu ska vi snart åka ner på stan för att träffa Lina och Terese, vi ska se Sex and the city 2, jag har hört att den inte ska vara så bra men jag hoppas ändå.

Öresunds utkiken

Igår kväll åkte vi till utkiken över öresundsbron vilket var väldigt mysigt. Det var dock synd att solen inte sken och vi fick solnedgången.. men man kunde ju önska att man vore en vädergud.

Vi tog i alla fall lite bilder, det är de som är bra när man har gäster.. kameran är alltid med

A day in Malmö

Idag har jag och Chantal tagit det väldigt lugnt. Jag är inte den bästa på site seeing men vi tog en lunch med Elin och Lisa på Lilla Torg och sen en sväng ut till Västra Hamnen för att visa upp Malmös stolthet. Nu ligger vi hemma i vasin säng och med varsin svart MacBook och surfar på nätet. Himlen börjar spricka upp så vi hoppas på en solig torsdag.

Dagens låt

SwingFly - Touch and go

Grillning hos Hanna och Patrik

Igår var våldgästade vi Hanna och Patrik för en grill kväll. Jag utlovade Sangria och jag gjorde ett tappert försök, resultatet blev bra men kanske inte precis som en traditionell Sangria ska smaka. Som tur var så höll sig regnet borta och även om inte solen sken så var det i alla fall varmt och skönt.
Hanna och Pontus vad dem som stod för köttet. Pontus hade en sämre grill, men köttet gick åt fortast efteråt. 
Chantal och Patrik
Djupa konversationen vid köksbordet, om allt mellan hemel och jord, men framför allt olika frukosttraditioner i olika länder.
Norrlands Cissi var på besök

Google Translate

Hahaha! Nu har jag lagt till Google Translate på min blogg så att man kan läsa den på sitt eget språk.. MEN det är ju inte den bästa översättningen. Jag testade den engelska och jag kan inte påstå att budskapet med mina inlägg kom fram riktigt. Meningsuppbyggnaderna var under all kritik och vissa ord uteblev, men vad ska man göra. Nu är den där, och där får den vara..

Dagens låt


Jag har ju försökt i flera år att lära mig att spela gitarr, inte för att mina insatser har varit så vidare över ambitiösa, men ändock. Jag har i alla fall kommit så långt att jag kan spela intro till Metallica - Nothing else matters. Alltså de första tjugo sekunderna



Mi amiga mexicano

I morgon kommer min vän Chantal, hon är från Mexico och vi träffades i USA när vi båda var au pair där. Nu är hon i Sverige för att träffa sin vän (när hon åkte hit så var det pojkvän). Så veckan är ganska planerad, vilket är både bra och dåligt då tiden både går fort tills vi ska åka hem, men också för fort så jag vet inte om jag hinner göra allt jag ska innan vi ska åka. Vi ska i alla fall börja med en grillkväll hos Hanna och Patrik, Cissi (Hannas kompis) är också och hälsar på så det ska bli roligt att träffa henne. På onsdag ska vi luncha med Elin och Lisa för på måndag åker Elin till England över sommaren, och på torsdag ska vi med Lina och Terese på Sex and the City 2.

Nu ska jag zappa lite på teven och sen ska jag gå och tvätta bort sminket och borsta tänderna för att krypa ner i sängen och sova.. det ska bli SÅ skönt! God natt


Atl 2006, jag till vänster och Chantal högst upp

Borta bra men hemma bäst

Nu öser regnet ner i Malmö igen, det var inte många dagars sol vi fick. Synd att jag inte han att njuta av dem. Just nu sitter jag och äter frukost, ostmacka och juice. Jag ska snart dra på mig regnjackan och springa till bussen. Jag ska nämligen jobba i Lund idag. Jag vet inte varför (för alla som jobbar på Forex är så himla snälla) men jag tycker absolut BÄST om att vara på Centralen... Det känns alltid lite jobbigt när man ska vara någon annan stans, man är liksom inte "hemma"..

@ Forex

Klockan är typ tio i åtta och jag håller på att dö. Det är helt dött i kundlokalen och värmen skapar en tryckande huvudverk. Det är tur att vi har två fläcktar annars hade nog inte jag orkat sitta upp just nu. Mina fötter är som två vattenbalonger, det känns som om de ska spricka så fort jag ställer mig upp (jag förblir sittandes). Men om en timme så stänger vi och då ska jag cykla hem till Pontan. Det ska bli skönt att komma ut och andas frisk luft. Jag känner mig lite som en fånge :) Men jag har ju Kassem som sitter här med mig..

6 Juni 2010

Sangria natten lång

Igår efter sista redovisningen var klar så åkte jag in på stan för att utöva min största hobby, vilket är att shoppa. Jag träffade Elin och Lisa vilket resulterade i en lunch på Mc-donalds. Solen lyste och studenternas visslor tjöt i örnen, sommaren är verkligen här nu.

På kvällen var en middag inbokad med klassen, en grymt trevlig kväll och bra avslutning på tre år. Jag körde cola till middagen, men när vi satte oss på lilla torg kunde inte häller jag stå emot alkoholens förtrollande sinnesro-effekt och delade en kanna sangria med Jenica och Molina. Det var min första sangria och jag har en känsla av att denna sommar kommer att färgas av en röd härlig berusande dryck.

Solen lyser idag också och jag ska ner på stan för en frukost i solen. Jag har sikte på en tonfisk-sub från Subway. Jag ska nämligen jobba klockan 11.00 och det är en fördel att magen är full när man ska räkna pengar.

Dagen till ära har jag mina jean-shorts från Ginatrico
En blå kofta från flash som jag fick av mamma i helgen
Solglasögon från Rayban och svarta sköna converse

2 juni 2010

Dagen efter redovisningen
Redovisningsdag för tre andra grupper i min klass
Enligt facebook är det min jobbarkompis Pontus födelsedag
Rutger och Roger har namnsdag
11 dagar kvar tills jag fyller år
12 dagar kvar tills vi tar semester och åker upp till Stockholm och Ljusdal
och det är bara 17 dagar kvar till pappas fest..

Idag är första dagen på väldigt länge som det är sol i Malmö, det har varit fint i hela Sverige förutom Malmö. Förklara igen för mig varför jag flyttade till hit?

Nu ska jag snart cykla iväg i det fina vädret för ännu en dag på Malmö Högskola och redovisningar. Jag önskar alla som går upp idag ett stort LYCKA TILL!
RSS 2.0