Ljuslyktor

Pynta dina gamla glasburkar, de blir fina ljuslyktor. Dessa har jag bara pillat bort etiketten på och diskat. Nu sprider de både värme och väldoft i hemmet.

Shopping

Idag skämde jag bort mig själv och spenderade pengar på shopping :)

MQ
Lindex
Lindex
Lindex

Fjällen 2011

Nu är snart min ledighet slut och vi har en dag kvar i fjällen innan vi skall börja packa ihop och bege oss ner mot mer civiliserade trakter. Men veckan har ju inte varit optimal kan jag ju säga. Det började förra torsdagen efter lunchen på jobbet då jag känna mig dålig. Svag i kroppen och illamående. Jag åkte hem och la mig i sägen med hopp om att det skulle gå över tills vi skulle åka till Ljusdal. Men så blev det inte, i stället blev det bara värre och värre. Så på måndag kväll åkte jag in på Ljusdals akutmottagning. Då hade jag haft konstant hosta i flera dagar och var helt slut i kroppen. Eftersom jag bara har en lunga och platta luftvägar blir min hosta väldigt intensiv och jag kan verkligen hosta till jag kiknar. Men läkaren ville inte hjälpa mig, ett riktigt svin var han och menade på att jag hade tillräckligt mycket syre i kroppen och jag var fel diagnosticerad med astma.. osv (han hängde upp sig på fel saker). Även om det skulle vara så, så behövde jag ju hostdempande och slämlösande men trotts att jag är helt tät i bröstet så sa han sig inte höra de och stod fast vid att han inte kunde hjälpa mig. Skitförbannad åkte jag hem och fortsatte proppa i mig mina receptfria skit tabletter. Sen i onsdags då vi hade kommit upp till Tänndalen så var jag än mer sjuk och än mer slut i kroppen. Jag sov inget på nätterna för jag satt uppe och hostade och jag orkade inget på dagarna för att febern rusade upp och ner, trotts Alvedon. Så då åkte vi in till sjukstugan i Funesdalen och läkaren där var som en ängel sänd från ovan. Han hörde på en gång hur tät jag var och såg hur dåligt jag mådde. Han avfärdade mig inte alls utan skrev ut både hostmedicin, penicillin och cortison. Tro mig jag har fortfarande hostan kvar, men jag sover på nätterna, febern försvann, jag kan vara med upp på fjället och jag till och med orkar köra skotrarna (inte för att någon/något skulle kunna stoppa mig). Så lagom till torsdagen och halva semestern hade betats av så var jag pigg igen, men tur var väl de för då kom Lisa och Niklas upp också och det hade inte varit någon höjdare att ligga död som jag gjorde tidigare i veckan när dem är här. Vädret har vi också haft tur med och nu skiner solen in genom fönstrena medans jag sitter här och skriver och väntar på att alla sömtutor skall vakna. Så trotts att veckan började som det gjorde så har det varit en grymt skön semester :)

Vi började fredagen med att åka upp till Svansjön, där vi grävde ner oss för det blåste på som bara den.

Sedan åkte vi över till andra sidan och Malmbäcksstugan, satte oss och drack varm choklad och väntade på mamma och pappa.

Pontus och Niklas gick ut och grävde oss en ny grop där vi satt och solade och grillade korv.

Här är familjen Zätas två pärlor.

När man kommer ner från fjället så är det jätte skönt att sätta sig och fika igen, fika gör man hela tiden i fjällen :) I love it!

Inomhusnöjet har varit att lägga ett 1000 bitars pussel, väldigt stimulerande!

En dag med Tea = 158 nya bilder

Just nu sitter jag och Tea i soffan och tittar på Scooby-Doo. Vi har varit ute och lekt i lekparkerna som finns här i Rosers. Men man blir trött av att vara ute och Tea tyckte att det var JÄTTE långt hem. Innan vi gick ut i det strålande vädret så badade Tea i vårt jätte badkar, där spenderade hon säkert 40 min minst och lekte med Pippi, Tommy, Annika och Lillagubben. Sen tog vi lilla gul och åkte en sväng till Maxi för att handla lunch, jag hade ju totalt glömt bort det där med lunchen och tur va väl de för nu fick Tea bestämma alldeles själv. Det blev inte så förvånande pannkakor, Teas favorit. Efter Scooby-Doo så ska vi börja med middagen, sen kommer Pontus hem och så får vi se om lilltjejen sover över eller om hon kommer att bli pappa-sjuk.. Här kommer några av alla bilderna som vi tog idag. 

Prinsessan fick lockar i håret också :)
RSS 2.0