Juldagen

Ännu en dag då vi inte fick sova ut. Vi masade oss ur den varma sängen klockan sex på morgonen. Taxin stod utanför och väntade redan tjugo över sju. Farmor hade knappt hunnit vakna, men ändå plockade hon fram frukost och kokade kaffe. Efter en ganska så slirig bilresa med en glad taxichaufför så kom vi fram till Arlanda och satte oss på tågen hem. SJ överträffade våra förväntningar och vi var inte mer än tio minuter försenade, så vid tolv på juldagen rullade vi in i Ljusdal.


Där stod mamma redo med maten, å gud så GOTT det var. Efter att ha fyllt magen och tagit ett varmt bad så var jag som en ny människa. Då kom Tean också, hon hade ju lite julklappar hemma hos oss som skulle öppnas. Det var en lessen lite tjej som öppnade dörren, pappa hade tvingat henna att ha täckbyxor på sig, hon som ville ha kjol. Tänk vilken dum pappa då det är -20 :) Det är inte alltid lätt att vara liten och inte förstå allt. Men efter några klappar var tårarna som bortblåsta och lilltjejn var glad igen.


Vid sextiden blev det julklappsöppning igen. Massa fint fick vi, det bästa av allt var ett objektiv till min kamera. Sjukt bra :) Nu kan jag verkligen zooma in.. Vi fick också mycket till det nya hemmet, så som en järvsöbåge, duk, matvåg, kuddar och filtar. Vi fick också spel och annat smått å gott. Allt var bara så bra! Tack snälla snälla mamma, pappa och lillebror.


Kvällen fortsatte med Anna och Love hemma hos Sara. Det blev mycket prat om allt och ingenting och så massa mys med lilla Love. En riktigt bra och skön juldag.


Nästa år skall detta inhandlas..

Så länge ekonomin håller så skall detta inhandlas nästa år..


En ny dunjacka samt ett par nya UGG:s, eftersom mina är så sjukt utslitna och det finns ju inga bättre skor en kall vinterdag..

Julafton

Det är nog den mysigaste dagen att stiga upp tidigt på. Ju tidigare desto bättre, eftersom dagen blir så mycket längre. Jag var uppe redan klockan sju på morgonen och donade. Ni vet duschade, fixade håret, sminka sig.. det vanliga. Klockan halv tio stod i redo på centralen. Då hade vi en bag med kläder, en IKEA-kasse med klappar, plus två klappar som inte fick plats i kassen utan som jag bar under armen. Tåget var ganska så försenat och det var väldigt kallt ute. Men efter tjugominuters väntan så satt vi inne i värmen igen på väg mot Rosersberg.

Hos farmor och farfar var det full rulle. Min faster och hennes familj skulle fira där, så farmor stod vi spisen. Vi käkade lite frukost och satte oss och tog de lugnt. Vi skulle inte vara i Norrtälje försen vid fyra-tiden så vi väntade på Alexandra för att hinna träffa barnen. Sen gav vi oss ut på vägarna..

Det var halt och bilen började spinna ett antal gånger. När mörkret började falla så blev det ännu svårare att ta sig fram och vi körde fel ett antal gånger. Tanken var ju att vi senare skulle ta oss ända hem till Ljusdal med den lilla gula. Men dessa palner ändrades ganska så snabt och vi satte oss och bokade tågbiljetter upp från Arlanda.

Kvällen blev ganska lugn, med mycket mat, massa klappar och trevligt sällskap. Dock saknade jag ju självklart min familj jätte mycket eftersom det bara är andra gången som jag inte firar med dem. Men tanken på att jag skulle träffa dem på juldagen gjorde att allt känndes väldigt mycket bättre.

Vi lämnade kvar lillagul i Norrtälje och fick i ställer skjus av svärmor och Peter till farmor och farmfar. Klockan var cirka tolv på natten och både jag och Pontus var helt utslagan. Vi gick och la oss på en gång och somnade på två röda.


Alla bilderna blev inte jätte bra eftersom jag testade runt lite med olika inställningar :)

Årets fulaste paket

Julklappen till svärmor och hennes man är det svåraste att slå in. Min plan var simpel, så länge det täcks av papper så är det ok. Detta resulterade i årets fulaste julklapp. Sedan uppstod ett annat problem.. hur fraktar vi denna kolos från plats A till B vidare till C? Jo vi binder snöret runt och använder det som ett handtag. Det blev ganska så bra faktiskt. Resten av klapparna tar vi i en IKEA-kasse.

Titta vad jag hittade

Tydligen är jag inte så pålitlig.. Synd att jag inte såg det tidigare :)

23 dec 2010

God morgon mina vänner!
Jag gruvar mig lite för att gå till jobbet idag.. det är ju så satans kallt. Igår när jag gick hem var det minus fjorton så det är lite mildare idag. Det är bara tio minus idag.. Men man ska väl inte klaga, de finns de som har det kallare, det finns också de som inte har ett hem i denna kyla och som får stå ute och frysa. Men ändå känns mina 500m eller vad det kan vara oändligt långa. Här om dagen då jag var på väg till jobbet vid sex tiden på morgonen så mötte jag en liten fågel som hoppade runt i snön. Stackarn kunde inte flyga och var vettskrämd. Vad gör man en sådan gång? Jag kan ju inte direkt ta upp den, jag var ju som ett monster för den lilla stackaren. Jag har kollat efter den varje dag nu men har inte sett till den så jag antar det värsta. På grund av snöovädret och kylan så får ju SJ så klart problem med sina tåg, vilket i sin tur leder till att en massa folk inte kommer hem och Centralstationen bli överbefolkad. Jag tog ett snabbt foto av det igår då jag gick hem vid åtta på kvällen. Stackars alla människor! Nu sitter jag och diggar till Robyn-Indestructible, grymt bar låt. Livsenergi!


Min idol

Enligt mig är Shakira den vackraste kvinnan i världen. Hon är kvinnlig, tränad och självsäker. Hon gör ju grymt bra musik också. Är det någon jag skulle vilja vara för en dag så är det henne. Modevärlden borde ta efter. Idealet borde vara bystig, kurvigt och kvinnligt. Se så frisk hon ser ut och vilken sensualitet hon utstrålar. Jag hyllar det friska kvinnoidealet! Jag skulle vilja kunna köpa byxor som inte är designade efter en manskropp, där mina höfter inte får plats. Jag vill ha höga midjor som håller in buken i stället för att den ska valka sig runt byxlinningen. Toppar med korta ärmar som inte stramar åt mot huden och göra att mina överarmar ser dubbelt så stora ut och jag får dessutom svårt att röra mig i. Nej tack säger jag till mini modet och hej till kvinnolivet.

Jag behöver hjälp med CS3

Jag har suttit hela förmiddagen och försökt få in nya typsnitt till Photoshop CS3. Men det går verkligen inte! Jag har kollat på tutorial-vidios på google och jag följer dessa till punkt och pricka men det hjälper inte. Typsnittet finns fortfarande inte. Är det någon som vet vad det kan vara för fel? Jag börjar bli less på standard typsnitten som finns..

I vilket fall som helst så tog jag en bild på balkongen i morse. Det har ju snöat massa och vårat bord ser ut som en iglo. Det är så mysigt med all snö (då man är inne).

Ischokladen klar!

Oj va svårt det var!

Nej jag bara skoja, det var ju super enkelt. Nu ska jag baka mera julgodis i veckan. Jag tog receptet från Leila, ni vet hon Leila-Bakar, Leilas-jul osv.. Hon har ju alltid super goda, enkla och bra recept.

Frossa

Snön bara vräker ner här i Stockholm, och från vad jag hör så är det lika i hela landet. Jag fryser så in i nordens mycket. Ligger här under täcket, men tjockstrumpor, huvtröja, stickad kofta och mysbyxor. Trött som ett as är jag också. Kan inte sova riktigt på nätterna och jag vet inte varför. Mina ögon svider, kroppen är lealös och munnen gäspar stup i kvarten. Men så fort jag lägger mig för att sova så blir jag klarvaken. Vissa nätter sover jag inte alls, andra till och från. I natt sov jag ostört men somnade väldigt sent och skulle upp och öppna på jobbet. Nu har mitt tandkött börjat ömma också.. GUD va jag klagar. Men jag undrar. VAd kan det vara för fel?!

Mitt i allt huttrande så ligger jag och funderar på den nya lägenheten. Hur ska vi göra med väggarna? Vilken färg ska man välja? Vad ska vi ha för soffa, soffbord, tvbänk osv.. Hur ska vi möblera i gästrummet/datarummet? Jag är så exalterad å det är så frustrerande att inte ha tillgåg till att åka dit och planera :)

Nu är det Leila och Lill-Babs på tven. De julstökar och det påminner mig om att jag ska göra ischoklad.

Julbordet

Tack för hjälpen igår med klädvalet. Alla var ju ganska så eniga, så jag följde ert råd och stoppade in tröjan. Ett tag kände jag mig som pappa - instoppad skjorta och byxorna över naveln.. men jag är ju i alla fall "trendig" så att säga. Nej nu va jag dum mot pappilappi..

Julbordet var grymt på alla sätt och vis. God mat, god dricka, glada vänner och kollegor. Helt klart en lyckad kväll! Tack för det alla mina nya fina vänner här i Stockholm!

Bilderna är tagna med min iPone, därav kvalitén..

Hjälp mig!?

Jag är tjej, jag har beslutsångest över kläder.. I kväll ska vi på jobbet ut och äta julbord. Eftersom det inte är så ofta som jag går ut, så tycker jag att det är extra roligt vid sådana här tillfällen att klä upp sig. Men som alla tjejer säkert känner igen sig i så kan man ju få lite beslutsångest angående kläderna. Jag vet inte hur jag ska ha mina kläder i kväll.. vilket gillar du bäst? Instoppat eller "utsläppt"


Tack på förhand!

Halsduken från Iris

Vill rekommendera till alla, Iris Hemslöjd på Kungsgatan 55 i Stockholm.
De har allt man kan tänka sig!

Julklappsshopping

Idag har jag sprungit runt på stan som en galning och inhandlat alla julens klappar (alla utom en). Jag hittade även en halsduk till mig själv inne på Iris-hemslöjdsbutik på Kungsgatan. Men det jobbigaste var nog barnens klappar. Mycket folk, långa köer och små plastpåsar, ena paketet fick jag bära under armen. Då jag efteråt var in och handlade pappas klapp så förbarmade sig expediten över mig och gav mig en tillräckligt stor påse så att jag slapp se ut som en tok där jag sprang in och ut i butikerna med ett jätte paket under armen.

I kväll blir det rim-stuga hemma hos oss och jag har köpt grymt god mat som ska tillagas :)

I love the stories that the pictures tells

Jag dör va jag är kär i Instagram. Jag läste om det igår kväll på Denize blogg och blev sugen på att testa denna gratis app till telefonen. Nu kan jag inte sluta fota eller för den delen göra om gammal bilder som redan finns i mappen på telefonen.

Några sakprov..

Jag rekommenderar det till alla..
RSS 2.0