Malmö och tillbaka på en helg..

Fan va med saker vi har!!

Jag är helt död efter denna flytthelg, men nu är vi klara i Malmö.

Vi åkte vid sju tiden på fredag kväll, efter att vi alla hade slutat jobbet. Första anhalten var MAX, det är ju ett måste då man befinner sig på de Svenska vägarna. Vi kom inkrypande i Malmö vid tretiden på natten. Trött och jävliga sprang vi upp till lägenheten för att lägga oss. Det var 3,4°C inne. Ett fönster hade stått uppe i förmodligen minst en månad.. Jag trodde jag skulle dö. Det var bara att sätta på sig full mundering, blunda och drömma sig bort. Jag sov i fyra timmar, sedan var jag så genom kyld att jag vaknade av att jag hackade tänder. På morgonen så ringde vi vaktmästaren som kom och fixade det frysta elementen. Under natten hade temperaturen ökat till 10°C men det var fortfarande kallt. Vi började packa, städa och slänga saker. Vid fem tiden så var vi helt slut. På kvällen gick jag ut med Lina, Salima och Hanna och käkade mat på Vespa. Men redan efter två timmar så åkte jag hem. Jag ville bara sova. Värmen kom aldrig riktigt tillbaka i lägenheten och det var fortfarande kyligt. Vi gick upp idag klockan sex för att packa in allt i lastbilen och städa det sista. Vi kom iväg vid elva tiden, då var det MAX som gällde igen. Resan hem blev oerhört lång och stressande. Snöstorm är kanske inte det optimala vädret då man befinner sig på vägen med en fullpackad lastbil. Men vi han.. Vi anlände till Shurgard i Upplands Väsby vid halv nio. Klockan nio skulle bilden vara åter i Märsta, vi var där kvart över. Markus skulle ta tåget halv tio så farfar skjussade iväg honom medans jag fixade med pappersarbetet på OK. Sedan skyndade vi oss tillbaka till Shurgard och Pontus för att hjälpa honom. Vi måsta vara där ifrån klockan tio.

Nu är vi hemma.. vi ska sova och i morgon är det jobb som gäller. Fem står klockan på, jag gissar på att jag kommer vara död :)

Packning..
Middag med tjejerna :)
Vintervägar..
Här började det snöa riktigt..
Jag började ledsna..
Äntligen Stockholm..
Det blev väldigt fullt i förrådet..

007 is also gonna die

Stockholm och jag förmodar resten av Sverige är snötäckt och det är bara november. Jag älskar snön, förutom de gånger jag ska sätta mig i en bil och ge mig ut på vägarna. Jag ät alltid så rädd att andra ska halka och att jag hamnar i en olycka på grund av de.. (säkert andra som är rädda för mig också) Men i kväll då vi åker ner till Malmö så kommer Pontus och Markus köra, jag tror inte att det vågar ha mig bakom ratten. Jag vill ju inte häller köra den där monster lastbilen som vi har hyrt. Nu är det bara några timmar kvar tills vi ska åka. Jag öppnade på jobbet i morse och snön lyste upp så fint i mörkret vilket gjorde allt mycket trevligare, jag var inte alls lika rädd som jag brukar vara. På vägen hem så knäppte jag bilden nedan, det är cirka -8°C och luften är alldeles klar (säkert full med avgaser) men ändå klar.

Nu ska jag packa pappa kappsäck.. vad tar man med sig till Malmö när tanken är att man ska ta med sig saker där ifrån? Lite snyggo-kläder för middagen med tjejerna i morgon i alla fall. Bard är bokat på Vespa och det ska bli SÅ gott!

Signerat och klart

Nu har vi skrivit kontraktet på nya lyan, om två månader flyttar vi in. Först skall det bara renoveras och målas! Sen bliré fÄst.. (Ljusdals dialekt)

20 Nov 2010

I kväll har gammelfolket varit ute och slagit klackarna i taket.
Vi började med middag på Longhorne efter rekommendation av faster plus man. Detta vill vi gärna vidare rekommendera till våra nära och kära efter att ha avnjutit en underbar köttbit med pommes. Vi delade även en kanna Starobrno vilket gjorde mina fötter lite runda och allt blev plötsligt lite vingligare att gå på. Vi gick vidare till en biljardhall och tillslut kunde jag knappt träffa bollarna. Då var det tid att gå, klockan var då cirka åtta.. Vi började röra oss hemåt, men stannade ändå på en pub och jag drack en Guinness och en Jack Daniels. Nu är det Armageddon som gäller och en stor påse godis med vatten. Klockan är elva och vi har varit hemma i två timmar. Det passar nog oss ganska så bra med ett radhus :)

I did it again

Nu har ännu en av Pontus tröjor krympt, han börjar snart tro att jag gör det med flit :) De jag har på mig nedan är enbart Pontus kläder. Byxorna köpte han för längesedan, tanken var att de skulle sitta tajt men det blev lite väl tajta och då var jag inte sen med att sätta på mig dem och markera mitt revir.. Tröjan är en present från Pontus mamma som han fick nu senast han fyllde år. Men jag har lovat honom att vi skall köpa en ny i en större storlek. Men nu är denna min, det är ju skönt med slappa kläder på sin lediga dagar!

Is this day over yet?

Då man börjar halv sju på morgonen så kanske det inte är så smart att trötta ut sig på kvällen innan. Men när skall man leva då, två helger i månaden eller?

Mia kom hit i går, vi träna, basta och sola. Ja allt det kan vi göra i våran källare här på Pipersgatan. Jag önskade att jag aldrig behövde flytta och jag önskar samtidigt att detta var en trea på 70 kvm och samtidigt som jag ändå önskar mig massa saker så önskar jag också att det var våran lägenhet. Jag längtar sjukt mycket efter våran säng. Men tillbaka till Mia och mig.. Vi drack även vin samtidigt som Mia fixade sig för att svänga sina lurviga. Själv fastnade jag vid underbar och älskad av alla filmen på tv4. Men jag tvingade mig själv att stänga av vid elva.

Trotts att jag var svinigt trött i morse så tycker jag ändå att jag ser oförskämt pigg ut.. (bilden till vänster) Jobbet var i alla fall slappt idag. Dels var det nästan inga kunder på hela morgonen. Jag tror vi hade 4st i våran kassa på 3 timmar. Men jag har också en elev (väldens bästa) så han får ju fixa det mesta. Man får ju vara med i svängarna i bland, men han klara mycket själv nu :) Jag är väldigt stolt!

Dagens låt

Something borrowed

Jag köper ganska ofta kläder till Pontus, men det är inte alltid som han uppskattar min smak och ibland blir kläder bara liggandes i garderoben. Jag tar dessa kläder och använder dem själv, ja de kläder jag kan ha så klart. Ett sådant plagg är t-shirten som jag har på mig idag. En ljus brun och grå randig från MQ. Jag tyckte att den var sjukt snygg då jag såg den i butiken, men Pontus tycker att den sitter obekvämt över axlarna och jag kan absolut förstå honom. Jag har kört den några gånger i torktumlaren och efter varje gång så passar den mig bättre och bättre. Jag älskar den och är glad att Pontus inte vill ha den! :) Så det är ett tips från mig till dig att använd din killes "hat" plagg, de sitter ofta bättre än vad man tror.

WTF!!!

Vilken jävla skit dag det har varit idag!
Jag började jobba halv sju i morse, var as trött när jag skulle upp och självklart mådde jag lite illa också. Jag pressade en talrik yoghurt innan jag skulle gå och tro mig, det fick mig inte att må bättre. Men jag har varit så hungrig de senaste dagarna på jobbet så det kändes som om jag skulle svälta ihjäl annars :) Till råge på allt så satte min röda vecka igång och magsmärtan tillsammans med den. Hur kul är det på en skala då man skall vara trevlig mot kunder och pms:en sprutar ur öronen på en. Det positiva idag var att jag slutade tidigt.. Men det snöar ju! Kul, ända dagen på flera veckor som jag tar på mig mina vite Converse och då skall jag springa runt i slask. Jag tog också på mig att gå och posta den rekommenderade posten som har legat på jobbet i några dagar eftersom jag i alla fall går förbi där när jag går hem. Men när jag kommer dit så får jag inte skicka brevet med rekommendation fast (!) vi har gjort det sedan i maj.. Nä jag fick gå tillbaka hela vägen (ca 300m) i snö och slask för att lämna tillbaka det på kontoret. Nu är jag äntligen hemma, jag har kurat upp mig i sängen med mjukisbyxor, varma strumpor och godispåsen. Nu skall jag kolla på serier!

One Piece?

Jag vet inte vad jag tycker om One Piece.. Jag som älskar mjukiskläder skulle förmodligen älska att spendera en dag i en slapp påse. Men skulle jag våga visa mig för folk? Tveksamt. På sin höjd familjen. Men jag tänker i stugan i fjällen, skulle det vara en flipp eller flopp?


Vad tycker du?

Dagens låt

Pictures of you - The last goodnight

Vad blir det för mat?

Köttbullar i gräddig svampsås med potatis.
500g köttfärs
1 msk ströbröd
vatten
1 riven gul lök
1 ägg
salt
peppar
6dl grädde
soya
färsk svamp
potatis

Även i ett litet kök med två små kokplattor så går det att laga god mat. Vi gillar husmanskost så köttbullar och potatis ligger högt på listan. Svampen som är i har vi plockat själva ute i skogen och köttbullarna är hemmagjorda. :)

Mitt drömkök

kvänum.se

I wanna free fall out into nothin'

Förra veckan så gick min klockan sönder. Stor besvikelse. Det har tagit mig ända tills idag för att gå och få den fixad. Det finns en butik som heter City Ur i BUP-huset och dem var jätte trevliga och hjälpsamma och det tog bara en halvtimme. Så medan jag väntade så strosade jag runt lite på Drottninggatan och JA jag shoppade lite. Jag kunde liksom inte motstå.. vem kan det när allt bara skriker -ta med mig hem!! Det blev en svart topp på Salt och en grå skjorta från Sisters. Jag har även inhandlat min första julklapp men den kan jag ju inte visa nu..

Billigt inredningstips

För någon kväll sedan så såg jag på tv att någon använde gamla konservburkar som ljushållare. Personligen tycker jag att det är super läckert eftersom blandningen mellan den hårda metallen och det varma mjuka ljuset skapar en stark kontrast som jag älskar. Det känns som det skulle kunna passa i det lantliga köket, på Stringhyllan i ett 50-tals inspirerat vardagsrum eller i ett industriellt 2010-tals badrum. Vart som helst i hemmet helt enkelt. Dela med dig, vad tycker du? 

Välkommen till oss

Compact living deluxe. Ja såhär ser lägenheten ut på Pipersgatan, en bäddsoffa till höger, en tv bänk med en uppfällbar säng under. Ett kök med två kokplattor, kyl, frysfack och micro, samt en rymlig garderob med spegeldörrar. Allt man behöver i stan. :)

900 sidor inredning

Jag älskar mina lediga vardagar. Speciellt nu på hösten då det regnar ute och jag kan kura upp mig i soffan med tända ljus och bara njuta en hel dag. Det är också skönt att kunna vara hemma själv och bara hitta på saker som jag vill göra. Jag kan kolla på vad jag vill på tven, spela min musik, ligga i sägen hur länge jag vill osv. Det samma är det ju för Pontus de helger som jag jobbar, då får han sin egentid. Jag tror att den är väldigt välbehövlig och vi får ju faktiskt längta efter varandra lite och bli lite uttråkade. Speciellt viktigt tror jag att det är när man bor på sådan liten yta som vi faktiskt gör. 19kvm är ingen barnlek och jag tror inte att vi hade klarat det om vi hade varit uppe i varandra hela tiden. Men nog om detta. Idag är Pontus iväg och rider(!) med jobbet, det är någon slags teambuilding dag som dom har. Han åkte redan klockan sju i morse och kommer inte hem förrän i kväll vid nio tiden. Det skall bli så roligt att höra hur det har gått, jag önskar jag kunde vara där och se spektaklet. Själv skall jag lusläsa mina Sköna hem tidningar som har kommit sen vi flyttade upp men som jag aldrig tar mig tid att läsa. Idag skall jag gotta mig i allt vad heminredning handlar om.

RSS 2.0