Dagens låt

Grattis!

Idag fyller världens bästa mamma år.
Det här kortet togs för ett år sedan på resa genom Skåneland

Dripp dropp

Nu har jag och Hanna varit på möte med Peter på Gatukontoret i Malmö. Det blev ett kort möte eftersom vi inte hade så mycket att ta upp, men ändock väldigt givande. När vi kommer ut har det börja spö regna och vi båda ska cykla hem. Jag tycker inte om när det regnar och jag ska cykla, självklart för att jag blir blöt men fram för allt för att jag inte kan se någonting. Som en dränkt katt kom jag in innanför dörren och slängde av mig kläderna, eller rättare sagt drog av mig dem för alt satt som klistrat på kroppen. Nu sitter jag i mina varna TORRA  mjukisbyxor  och min snygga DIF tröja. Jag funderar på om jag ska åka och hjälpa Hanna och Patrik att flytta.. :)

Sminket rinner och håret som en gång var kammat och plattat är ett enda ruffs..

Nu är jag torr, och håret är fönat..

Djurgården i mitt hjärta

Dagens låt

Dagen före sista april

Varför måste man äta? Det är så himla tråkigt att laga mat och ännu tråkigare att diska efteråt.. Dessutom har jag världen nörd till pojkvän, han kommer precis fram och ska visa vad han har gjort.. han har programmerat en chat.. vad säger de? Förstå att man har lite att göra om man har tid med sånt.. (ska jag säga som ligger här) Men jag tycker att han kan ägna sig åt sådana saker som att göra MAT åt mig eller nå :) Nu kommer han igen och visar ytligare en sak. På hans skrivbord så uppdateras en ruta varje gång jag uppdaterar min blogg.. teknikens under!!! Bitter som fan är jag idag :)

Pratade med mamma tidigare och hon stod och gjorde smörgåstårta, så är du i Ljusdal åk och gratta henne i morgon. Hon gör nog den godaste tårtan någonsin!!

NU vill jag äta någonting, sen ska jag sova. God natt

Älskade älskade älskling

Dagens låt

Vår i luften

Idag är det den 28 April 2010 om två dagar fyller min älskade mamma år, vilket får mig att tänka på att för ett år sedan var hela familjen Zäta nere i Malmö. Det var mysigt och vårit och vädret håller i sig i år igen. Även om jag och Hanna har suttit inne och pluggat idag så har jag ändå fått njuta av vårluften medans jag sprang upp och ner i trapphuset för att tvätta. Jag har trotts magsmärta tagit åt mig av energin som Kerstin och mamma skickade via FB igår.. (tack!) .. och idag har det gått jätte bra att jobba.

Ikväll gjorde jag en grymt god paj, enkelt som tusan också.. Köttfärssås och ost.. resten är som vanlig. "Farmorsalladen" blev som pricken över i. Isbergssallad, olivolja, citron och salt.  Mat ska vara lätt att göra, då njuter man som mest.

 

Dagens låt

Befria mig

Äta, plugga, träna, sova.. det är vad mina dagar består av. Det finns liksom inte plats för annat.. eller jo, toan och duschen. Hanna kom vid tio tiden idag och vi satt hela eftermiddagen och slet med uppsatsen.. jag är så grymt less på den nu. Jag hittar ingen motivation och jag mår illa bara jag tänker på den. Va fan ska det vara så svårt för?

Igår va jag ju iväg och tränade på tom mage, idag hade jag grym träningsverk i framsida lår men tog mig i alla fall iväg på ett core bosu pass. Men eftersom jag är så trött och less på mitt för tillfälle enformiga liv så är det grymt svårt att fokusera och det är svårt att hålla balansen. I dessa tider hade det varit bättre med ett box pass, men Hanna har fullt upp i nya lägenheten med om målning och flytt så jag får träna själv. Det är inte direkt så att jag är super pepp på att köra med en främling. Jag kör bäst när jag boxas med någon jag känner.

Nu ligger jag och kvider i sängen och Pontus får tycka synd om mig, både träningsverk och mensverk. Alvedonen langas via rör till mig.. nä så farlig är det inte. (Bara nästan) Jag försöker kolla på Cossip girl via cucirca men det går inte så bra, det tar SÅ lång tid för den att ladda, helt galet. Efter jag har kollat klart på kvällens avsnitt ska jag krypa ner i sängen och P har lovat att masera mig.. love it!!!

God natt!

Dagens låt

Slipknot

Vart tog energin vägen?

Jag har sovit oroligt hela helgen och jag är super stressad över c-uppsattsen, som jag antar att alla andra i min klass också är. Jag har dessutom jobbat fredag, lördag och söndag och känner mig allmänt slut. Jag undrar hur jag kommer känna i sommar om jag är så här trött efter bara tre dagars arbete? Jag som har lovat att jobba 150% :)

Inte så roligt att veta men min mens kom igång idag och som många andra tjejer känner till så är man inte riktigt sig själv just denna dag. Förutom svettningar och ett dåligt humör så förlorar jag även aptiten och känner ingen hunger. JIPPI tänker några (även jag) fram tills att jag stod på träningen och kände hur yrseln satte in. Jag hade inte ätit mer än två mackor och en omelett under dagen så magen var ganska tom 18.30. Kroppen behöver bensin!! Jag pressade mig igenom passet i alla fall och var helt slut efter. Jag köpte en Gainomax innan jag satte mig i bilen för att köra hem, det kändes säkras så..

I kväll är det dessutom jätte kvavt här i Malmö och det är ca 12°c, så jag och P sover med fönstren öppna i natt. Vi brukar göra det under sommaren för att vi får så himla varmt i våran lägenhet.

24 April 2010

Idag har jag jobbat kväll, så nu är jag JÄTTE trött.
Jag gick upp vid åtta tiden i morse för att plocka och städa lite här hemma. Vi hade fått någon konstig lukt inne i köket och vi antog att det var disken som stod där, men efter att jag diskat så luktade det fortfarande illa. Jag lyckades till slut lokalisera stanken, den kom från en gräslöks planta som vi hade satt i en kruka. Jag slängde den :) Nu är det både undanplockat och det luktar gott här. I morgon kanske dammsugaren åker fram så att det blir rent också. Efter min framfart i köket så åkte vi på Entré för att shoppa lite till Pontus. Han köpte massa snygga kläder och jag hittade ingen ting. Han köpte bland annat en skinn jacka, sina första Convese och Batman t-shurts. Han ska vara SÅ stilig i vår.

Men det största som hände idag är att min mamma gick med i facebook. Det trodde jag ALDRIG. Jag tycker att det är jätte skoj för nu kan jag tagga henne på massa bilder, vilket hon förmodligen inte kommer uppskatta lika mycket.

Nu ska jag gå och sova, för jobba ska man ju göra även i morgon. Plus att Pontus ska bjuda mig på brunch redan klockan 10.

23 April 2010

Det jobbiga med att vara student är att man längtar så sjukt mycket varje månad till att CSN ska komma. Den här månaden kom det två dagar tidigare vilket är helt underbart :) Jag har redan varit iväg och syndat. Två par skor från DinSko, och hudsalvor från ROC. ROC ska sluta sälja sin produkter i Sverige tyvärr och jag känner en viss panik över det. Jag har nämligen väldigt känslig hy och tål nästan inga ansiktskrämer, förutom ROC. Vad ska jag göra när det slutas sälja? Jag köpte på mig två stycken idag i alla fall och hoppas att det räcker tills mamma och pappa ska till Grekland, för där finns de.

Jag lägger också upp några bilder på kläder som jag köpte tidigare i månaden. Man måste ju fräscha upp garderoben lite till sommaren, och jobbar man extra som jag gör så tycker jag att man kan förtjäna de ibland :)

Skorna är från DinSko, och kläderna från Ginatricot

Silence is what I want




Jag saknar min vecka i fjällen, det var verkligen balsam för själen och jag skulle absolut kunna tänka mig att stanna där hela vintern. Det är så himla underbart och sådan skön känsla av att sitta på skotern och bara köra, eller att gräva ner sig på fjället och lapa sol!

Nu sitter jag här i regniga Malmö och hör mopparna köra förbi nere på gatan, polisbilarnas sirener tjuter stup i kvarten och jag kan inte ens få en tyst i mitt eget hem.

Nä nu börjar nedräkningen till nästa påsk, för då fasiken ska jag ha en egen skoter!

Dagens lektyr

Varför kan jag inte vara en oas av kunskap. Någon som bara suger åt sig all information och bevarar den i hjärnans skrubb så att man kan plocka fram den när man behöver. Varför kan jag inte vara en sådan människa?
Jag är en människa där informationen går in genom ena örat och ut genom det andra. Även om jag vill komma ihåg saker så gör jag det inte. Detta gör det väldigt svårt för mig nu när jag ska skriva ner massa relevant information. Jag ska precis sätta mig och läsa två ganska så tjocka häften om Lilla Fiskaregatan i Lund och hur den gick från trafikled till gågata. Detta är för att ha referenser till vårt förslag om Södra Förstadsgatan.

Suprise

Gissa vad som hände mig idag när jag kommer på träningen.
På väggen hänger en tv och visar en aktivitetsvideo för Friskis & Svettis.. plöttsligt känner jag igen ett par skor och ben.. och sen mycket mer. På mitt andra Bosu passa (då jag tvingade med Hanna) så filmade en karl oss. Nu är det jag som står där och är super koncentrerad på filmen. Gissa om jag blev häpen?

Ja så nu är man lokal kändis också.. Någon som vill ha autograf?

Ont i halsen

Jag har mått dåligt den senaste tiden. Jag har haft en lätt förkylning som aldrig vill bryta ut till en riktigt j*vla förkylning. Jag har ont i halsen, feber svettningar, frossa.. mm
I helgen har jag jobbat, det var konf för region syd och väst och på kvällen bjöds det på middag. Hotell Hilton i Malmö hade gjort ett strålande jobb, med mat, vin och lyxstämning. Men eftersom jag jobbade ett eftermiddagspass och stängde butiken med Sabina så kom vi precis när alla hade ätit upp. Men jag fick ändå smaka av det goda. Sen hände allt som händer på en konf men som man inte skriver i bloggen. Men det blir bra underlag för skvaller mellan oss tjejer.. vi är ju duktiga på de.
Nu sitter jag på Orkanen tillsammans med Hanna och försöker att skriva uppsatts. Jag söker info om Lilla fiskaregatan som gjordes om till gågata 25 maj 1987. Det är också all info jag har hittat..
Snart ska jag iväg på arbetsmöte med jobbet också och sen ska jag cykla hem.

Pappas flicka..

Jag har nog världens bästa pappa. Trots att jag kör med handbromsen på skotern i och att skoter nyper två dagar senare så att den inte längre går att köra utan måste lämnas in på lagning, så köper pappa en skoter dress till mig. Jag har nog världens bästa föräldrar. Nu längtar jag tills nästa år när jag ska upp och köra i mina ur snygga kläder :)

Vad tycks?

Dagens låt

Vart är tassarna?

Min älskade lilla katt är uppe i Ljusdal hos Pontus farmor och jag saknar honom så grymt mycket. Det är tyst över allt och hans tassar som trampar på mitt bröst varje morgon är ett minne blått. Vi kom överens om att lämna honom där så att han skulle slippa åka fram och tillbaka hela tiden. Men nu ångrar jag mig, jag vill ha min bebis här.

Torpedo som liten kattunge

I dont like

Idag så missade jag träningen. Jag har sett fram emot det hela helgen att få köra Bosu ikväll. Men självklart när jag är på väg att åka så ska bilen krångla. Ibland är lilla gul ingen pärla utan en skitbil! Bromsklossarna hade fastnat så det small till när jag skulle åka. Jag trodde jag hade fått punka så jag ringde Pontus och han fick komma ner. När jag väl var körklar så var klocka så mycket att jag inte han till träningen. Nu känner jag mig som en stor padda..
Nu ska jag gå och sova så jag orkar kliva upp i morgon. Idag (trotts 10 timmars sömn) så var det skit jobbigt att kliva upp och jag blev sen, väldigt ovanligt mig må jag säga. Hoppas jag vaknar pigg och utvilad i morgon. God natt!


Mona

Världens bästa Mona som inte längre finns. Världen är grymt orättvis!

Påsar under ögonen, som på beställning

Nu är vi äntligen hemma. Resan startade klockan 05.20 ifrån Ljusdal och vi var framme i lägenheten strax innan två. Jag somnade tre gånger på tåget ner, först precis efter att vi hade stigit ombord. Det var fullt med folk och alla sov så då fans det inte så mycket annat att göra. Efter Bollnäs fick Pontus kramp i armen (den som jag sov på) och knuffade bort mig vilket resulterade i att jag vaknade. Men det tog inte många minuter så sov jag igen och så vaknade jag en sista gång i Gävle men även då lyckades jag somna om. För ovanlighetens skull så fick vi byta tåg i Uppsala i stället för Gävle och hur kul är de när klockan är alldeles för lite, kissblåsan håller på att sprängas och tågstationen är en byggarbetsplats och jag hittar inte. Jag stod och knep mina ben tills vi kom på Upptåget. På Arlanda så satte vi oss på Waynes Coffee för att äta frukost, det blev varm macka och juice.. hur gott som helst.

Nu ligger jag i sängen och är lagom pepp på livet. :)
Jag skulle vilja gå under jorden ett antal veckor framöver...

Tänndalen 2010

Vi har haft en underbar påskvecka med mycket sol under helgen. Dess värre hade vi inget internet så därför har ja inte kunnat uppdatera bloggen med bilder. :)

Soligt och fint uppe vid Malmbäckstugan
Pappa är en hejare på att elda
Stugan som äntligen är färdig, med besök av fam. Strömberg
Detta är livet på en pinne

Malmö - Ljusdal

Efter Torpedo hade bemästrat luften och kan nu kalla sig en flygande katt så slappade vi på Arlanda i väntan på tåget mot Gävle skulle gå.


Han vågade till och med komma ut ur buren för en stund.
Lyckan var gjord när vi kom på X-tåget mot Ljusdal och han fick krypa in i sin stora bur med massa plats. Här kunde man ju både sträcka på sig och sitta upp. Rena lyxen.


Väl hemma i Ljusdal kom en fartdåre till lillebror och hämtade oss.


Nu är de två herrarna ute (klockan 00.02) och skruvar in Antons stereo i hans bil.


Och till sist kommer de in och Anton får äntligen sms av tjejen..

Packa pappas kappsäck

Det går inte så bra för mig att packa.. jag har för mycket saker och jag vägrar ta en större väska. Jag hoppas jag får snylta lite plats i Pontus.

Jag är min mors dotter

Idag har jag haft skurmoppen och dammvippan framme, jag har ett behov att måsta städa innan jag åker bort. Detta är ett (vad jag vet) ganska så normalt fenomen bland kvinnor, men ganska underligt. Jag kommer ju inte att vara här, så varför måste det då vara rent och för vem?!
När Pontus frågar brukar jag säga att det är skönare att komma hem till ett rent hem än ett skitigt, men där biter jag mig själv lite i svansen eftersom det första jag gör när jag kommer hem är att påbörja samma procedur som precis innan jag åkte. Det blir ju dammigt även om man inte är hemma, tiden står ju inte stilla. Trotts denna insikt så skulle jag aldrig kunna lämna mitt hem skitigt, eller rättare sagt ostädat eftersom det sällan är skitigt i en perfektionists hem. Trotts att mitt förnuft säger att jag bara skapar mer arbete för mig själv så är jag min mors dotter och går i hennes fotspår. Undrar om våran dotter blir lika mig eller Pontus? Troligen mig...

Dagens låt

RSS 2.0