Biljardkväll

Jag fattar inte att jag orkade, för igår när jag kom hem var jag helt slut. Men vi gjorde oss i ordning och gick och käkade och sen spelade biljard. Jag vann en av gångerna då jag spelade själv mot både Pontus och Robban. Mia var också med, men just då var hon ute och pratade i telefonen med Johan.

Sen irrade vi omkring lite, först tog vi bussen till KTH och sedan tog vi den tillbaka igen ca 20 min senare. Tanken var att vi skulle möta upp Johan och hans kompisar, men när vi kom dit så skulle dem dra in mot stan så då åkte de tre musketörerna hem och lämnade Mia kvar. Tur var väl de, för jag var dödstrött. Jag hade nog inte pallat så mycket mer..

Robban är en rikigt linslus som tycker om att pousa framför kameran, det gör inte Pontus. Jag hade i alla fall på mig en lång mysig tunika som är köpt på Fiffty Fiffty hemma i Ljusdal, min snygga halsduk från Design House samt mina svara bots från DinSko.

Fredag kväll

Igår så kom Robban ner för hälsade på oss. Han och Pontus gick ut på kvällen och skulle ta några öl, men tråkig som jag är så följde jag inte med eftersom jag skulle upp och jobba. Jag gick i stället ner på Konsum och bunkrade upp med chips, dipp och ostkrokar. Jag kröp ihop i soffan för att titta på kvällens Idol avsnitt. Då ringde Mia och ville komma över en stund. Min ensamhet blev helt plötsligt mycket roligare och förvandlades till en välbehövlig tjejkväll. Jag va dödstrött när jag skulle kliva upp klockan fem i morse, men det gjorde ingenting för jag hade det så mysigt kvällen innan...

Movie time!

Det är så skönt att vara ledig på vardagar, då alla andra (nästan) jobbar. Jag började min dag framför datorn, precis som alla andra dagar. Jag tvekade ganska länge med sen gjorde jag slag i saken och gav mig ut på en spring/gå runda här på Kungsholmen. Jag är inte så stolt över min prestation men ganska så nöjd. Jag ska vara bättre i morgon. Jag lyckades nämligen glömma lokalsinnet hemma och ett tag visste jag inte ens vad som var upp och ner. Efter några cirkulerande varv så hittade jag tillslut Kungsholmsgatan och kunde springa hem. Min plan var att jag då skulle spurta sista biten, men så klart så vrickade jag till foten och det blev till att halta i stället.

Nu på eftermiddagen har jag placerat mig i soffan med popcorn och The Runaways. Jag tyckte att filmen var sådär. Jag hade större förhoppningar på den och jag tyckte att den var ganska tråkig till och från. Jag gillar dock skådespelar insatserna och Dakota har verkligen tvättat bort allt barn i sig. Nu skall jag fortsätta dega framför tven och datorn!

Dagens låt

Densig House

Idag har det varit en grå dag i Stockholm. Molen har hängt tungt över staden och regnet föll på eftermiddagen. Det var med andra ord väldigt skönt att kura in sig i den nya halsduken som jag köpte igår. Jag och Pontus var och handlade på Hemköp på Åhléns City, man kan ju då inte undgå att titta på allt nytt som har kommit fram lagom till löningen. Jag slängde ett snabbt ögonkast på allt som jag passerade och föll som en fura för Design House sjalar. Jag önskade att jag kunde sova i min nya halsduk för den är så sjukt mjuk, men det  kanske finns filtar i samma material (detta måste kollas!) GOD NATT!

Dagens låt

Spelkväll

I lördags var vi i Ljusdal (igen), det börjar ju bli lite tjatigt.. Men också så jäkla skönt! Vi bjöd hem Bubben, Sandra, Anna och Nicklas på lite mat och trevligt sällskap. Anna och Nicklas tänkte till ordentligt och tog med sig sällskapsspel, vilket resulterade i ett antal skrattanfall, hysteriskt roliga gester, synonymer och en öl-fläckad duk. De blivande föräldrarna övade på sin kommande uppgift och kastade in handduken ganska tidigt, medans Sandra och Bubben tog taxin klockan fyra. Det skall dock tilläggas att vi alla satt och nästan sov i en och en halv timme i väntan på taxin. Men Anton trillade in vid tre snåret och satte igång och showade. Det blev en klockren imitation av "stånk Tommy" och två helgalna danser.

Dagens låt

1.000 trappsteg

Ett tusen är det antalet trappsteg som jag kommer att bemästra idag (bara under tvätt tiden). Hissen är trasig så nu får man använda apostlahästarna i stället. Någon idiot har haft sönder dörren till hissen så den är fast på fjärde våningen, detta är mycket irriterande. Speciellt synd tycker jag om den barnfamiljen som bor på fjärde våningen och som nu får släpa vagnen i alla trappor. Hoppas att det kommer någon under dagen och fixar så att hissen går att använda igen.

Annars då? Jo torrt. Min hud bara spricker.. det spelar ingen roll hur mycket jag fuktar och smörjer, vintern är här för att stanna och med de också mina blemmor. Jag fick lov att leta fram min fjällräven jacka nu när jag var hemma, skinnjackan värmer inte tillräckligt längre och frusen som jag är behöver jag vinterjackan på.

Pontus är förresten helt innen på Ljusdal och Ygsbo, jag hoppas att detta lägger sig snart. Men jag måste erkänna att det lockar även mig. Det är synd att det är så ont om jobbmöjligheter och framsikterna ser ju inte så ljusa ut för våra små byar på landsbygden. Men det hade varit mysigt att få njuta av lugnet och tystheten varje dag. Jag undrar om jag skulle klara det i längden?

17 OKT 2010

Idag har jag och mamma varit ute i skogen för att plocka lite svamp.. Det blev inte så många svampar. Jag var alldeles för rädd för björnar, älgar och annat dylikt. Det blev i stället en lång biltur genom Hälsinglands skogar. Detta lugnt som finns här går inte att jämföra och värdera mot något annat. Tysthet är själens godis.

Igår var Tea-gofis här och hälsade på, hon har lärt sig att skriva så hon ritade en underbar teckning till mig. Sen skrev hon vad det föreställde. Det var jag, Pontus, Torpedo och hon själv.. Hon är duktig hon. Mamma stod hela kvällen och skar upp älgkött. Det har ju varit jakt hela veckan och mamma har köpt 35kg. Detta skall bli gott att avnjuta i vinter..

Men nu är helgen snart slut och det är dags att åka tillbaka till verkligheten och den lilla lägenheten. Jag ser verkligen inte fram emot en jobbvecka, det känns som en semester borde vara på sin plats. Kan man inte ha semester var tredje vecka. Det skulle både vara skönt och bekvämt. Jag ser dock fram emot fredagen för då kommer Elin upp och vi skall tillsammans med Mia träffas och mysa lite. Det känns som om en tjejkväll skulle sitta som en smek. Hoppas också att det är lite varmare nere i Stockholm, igår på morgonen var det -5,8°C och idag har det varit ca 0°C.

Hoppas att du också har en skön och mysig söndag

Dagens låt

Drömmen

Jag har hittat mitt drömhus och jag tror även Pontus skulle älska det.



Det ligger i Ygsbo mitt ute i skogen! Framför huset är det bara åkrar, ett perfekt ställe..  åååå vad jag är K Ä R !!

Dagens låt

FREDAG

Ikväll är det Idol som gäller.. eller ja typ, lite halvt i bakgrunden. Framför mig har jag också så klart datorn, kollar in bloggar, letar lägenheter för att inte tala om att snoka runt på facebook. Pontus ligger bredvid med proppar i öronen som är kopplade till datorn. Vi är grymt sociala i våran relation. I morgon skall jag upp 5.00 och öppna butiken, inte en höjdare precis på lördagsmorgon..

Dagens låt

En etta för tre?

Jag kanske överdriver men ibland kan det faktiskt bli ganska så trångt. Det är tur att balkongen finns! Anton och Pontus är som helan och halvan. Det är öl-drikande, super mario och dator spel som gäller.. Ibland kan det bli lite väl mycket testosteron :)

Shopping

Idag var jag ut och spatserade på Stockholms gator. Detta innebär för mig tvångstankar om shopping. Jag måste shoppa :) Det började med en present till prinsessan som fyller fyra år idag.. Tea. Detta följdes upp med ett par kängor och två par jeans.

Kängorna är från dinsko och kostar 499:- och jeansen är ifrån Gina och kostar 199:-. För utom de blå som jag har på bilderna så köpte jag även ett par i svart. Jag gillar den höga midjan, det är skönt att få stöd för oss som inte tränar :)

Dålig uppdatering

Ja vad ska man säga, det händer för mycket i mitt liv?! NEJ, tror inte det va.. Jag är helt enkelt för lat för att blogga. Dagarna bara flyter på och det känns som om att dygnet borde ha minst 30 timmar.

Det funkar jätte bra på jobbet och jag börjar verkligen komma in i butiken och känna av stämningen samt kunderna. Igår hade jag min första stora motgång då en kund kallade mig fitta och spottade på rutan. Loskan såg ganska äcklig ut där den rann ner mot bänken. Några dagar innan dess råkade jag utlösa överfallslarmet, men som grädden på moset och plåster på såren så drog jag in flest produkter under förra veckan. Jag summerar detta till en okej vecka :)

I fredags så var jag tillsammans med Pontus ut och käka med Mia! Värden goaste MIA! Alla resturanger som låg på gångavstånd var överbefolkade och efter en och en halv timme av letande så var mina fötter mördade i de nya klackarna. Men det slutade med att vi fick ett bord och en trerättersmiddag som satt som en smäck i magen :)

I morgon skall jag upp klockan 5.00 för att öppna, så jag borde sova. G O D . N A T T !

VÄRLDENS BÄSTA
RSS 2.0